29 C
Kotor

Slušaj online radio

Wind Fest: Regata veterana

Tivatska regata – foto Elena Shu JK Delfin

Jedrilicarski klub Delfin u nedjelju, 19 maja, organizuje Regatu veterana u klasi ILCA (Laser), rezervisanu za jedrilicare starije od 30 godina.

Start regate je planiran u 11 sati, sto će zavisiti od vjetra. Okupljanje ispred Delfina počinje u 10 sati kafom dobrodoslice za učesnike, kojima se organizatori nadaju u velikom broju.

Kroz nekoliko izdanja, JK Delfin je posljednjih godina organizacijom regata za veterane dokazao da interesovanje za jedriličarska nadmetanja ne jenjava s godinama. Ko će kome gledati u krmu, ko će prvi obrnut bovu, te kome će poći za rukom da prije svih uđe u cilj- samo su uvodne napomene za cjelodnevnu analizu, preko pjesme i teće- ko je kome uzeo vjetar, ko kome more, a ko kome trofej.

“Ako već niste među takmičarima, budite među publikom ovog revijalnog sportskog nadmetanja, jer ćete imati priliku da osjetite atmosferu u Delfinu, koja istu nit vuče već 73. godinu u nizu,” porucuju iz Regatnog odbora, na cijem je celu Boško Grabić, predsjednik Skupstine JK Delfin.

Ucesnike nakon jedrenja očekuje druženje uz objed.

Regata se organizuje u kontekstu trećeg izdanja Festivala vjetra.

Najčitanije