20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Wizz Air od kraja maja će povezivati Tivat i Podgoricu sa sedam evropskih destinacija

wizz plane

Mađarski niskobudžetni avioprevoznik Wizz Air, jedan od najpoznatijih svjetskih lowcostera, od kraja maja će povezivati Crnu Goru sa sedam evropskih destinacija, a većina linija biće aktivna do kraja oktobra, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

„Poslije duže pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, Wizz Air će od 6. juna ponovo otvoriti liniju Milano-Tivat-Milano i saobraćaće utorkom i subotom. Avioni će sa podgoričkog aerodroma letjeti ka Milanu od 14. juna, ponedjeljkom i petkom“, kazali su iz Aerodroma Crne Gore.

Oni su najavili i letove za Budimpeštu od 14. juna iz Tivta, zaključno sa 29. oktobrom, ponedjeljkom i petkom.

Od 15. juna se otvara linija Beč-Tivat-Beč, koja će biti aktivna do 30 oktobra. Linija Podgorica-Beč biće otvorena 5. juna, a avioni će letjeti utorkom i subotom.

Linija Dortmund-Podgorica-Dortmund biće aktivna od 31. maja, dok će se iz Tivta na ovu destinaciju letjeti od 14. juna, dva puta sedmično, sve do 29. oktobra.

„Crna Gora se lowcosterom povezuje sa Poljskom preko linija Kotovice i Varšava od 26. juna do 9. septembra, tri puta sedmično, utorkom, četvrtkom i subotom, takođe sa oba aerodroma“, objasnili su iz Aerodroma Crne Gore.

Crna Gora će sa Njemačkom biti povezana preko Memingena, od 14. juna iz Podgorice, a od 28. juna iz Tivta. Svi letovi biće organizovani ponedjeljkom i petkom.

„Vjerujemo da je povratak Wizz Air-a još jedna potvrda da će ovogodišnja sezona biti bolja od prethodne, čime svakako doprinosi i popuštanje mjera u Evropi i Crnoj Gori, kao i imunizacija stanovništva. Bogate Evropske zemlje poput Njemačke i Švajcarske uklonile su Crnu Goru sa liste visokorizičnih zemalja kada je u pitanju koronavirus, što je korak više ka uspješnijoj predstojećoj sezoni“, saopštili su iz Aerodroma Crne Gore.

Najčitanije