22 C
Kotor

Slušaj online radio

Zajedničkom akcijom suzbijen krivolov u NP Skadarsko jezero

Skadarsko jezero

Služba zaštite NP Skadarsko jezero zajedničkom akcijom u saradnji sa NVO „Grupa za zaštitu šarana“ u mjestu Milica livade spriječila je vršenje nezakonitog ribolova, 21.01.2019. godine.

U toku akcije zatečena su dva lica kako vrše ribolov na nezakonit način upotrebom plinske  lampe i osti. Zatečena lica su procesuirana inspektorki za poljoprivredu i ribarstvo koja im je Prekršajnim nalogom izrekla novčanu kaznu u iznosu od 500 eura.

Ističemo da Služba zaštite NP Skadarsko jezero redovno vrši kontrolu prostora i u saradnji sa drugim subjektima doprinosi očuvanju i zaštiti prirodnih i kuturnih vrijednosti parka. U tom pravcu, od velikog je značaja saradnja sa sportsko-ribolovnim klubovima i udruženjima koji doprinose suzbijanju svih oblika nelegalnih aktivnosti u zaštićenim prodručjima.

NP Skadarsko jezero apeluje na ukupnu društvenu zajednicu da se na odgovoran način odnosi prema bogatstvu prirodnog nasljeđa i da sve eventualne nezakonite radnje prijave na dežurni telefon Službe zaštite 067 310 454.

Najčitanije