15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Zakrpljene rupe na putu od Markovog rta do Kotora – za sanaciju utrošili 140 tona asfalta

Asfaltiranje puta

Mještani i turisti sa radošću su ispratili i pozdravili današnje radove na asfaltiranju kritičnih rupa i oštećenja na priobalnom putu od Kotora preko Mula do Prčanja. Radnici su lopatama popunili ranije obilježena i isječena oštećenja, uz podršku teške mehanizacije – valjka i kamiona.

-Popunjavamo najkritičnije rupe na potezu od Markovog rta do Kotora, ukupne površine oko 950 metara kvadratnih. Za sanaciju smo obezbijedili oko 140 tona asfalta i to je sve što ćemo raditi za ovu sezonu na ovom potezu.  Sad treba da radimo sanaciju puta preko Kavča, onda cestu na Mircu, a ima još nekoliko tendera na koje ćemo konkurisati, kaže Vladimir Mirković ispred izvođača radova – DOO „Asfalt-beton gradnja“ iz Podgorice.

Asfaltiranje puta

Iako su kritična mjesta obilježena prije sedmicu, a isječena prije dva dana, asfaltiranju se nije pristupilo odmah, te je u međuvremenu bilo više nezgoda za bicikliste, bajkere i automobile, pogotovo tokom noćnih sati, s obzirom da ova mjesta nisu bila propisno označena i signalizovana. Investitor sanacije je Opština Kotor- Sekretarijat za investicije.

Asfaltiranje puta

Potsjetimo, rupe na priobalnom putu i njegovo utonuće ka moru intenzivno su se proširili zadnjih par godina zbog učestalog prolaska teretnih kamiona punih građevinskog materijala, čak i šlepera, a mimo saobraćajnih upozorenja o zabrani za njihovo kretanje u ovom pravcu.

/M.D.P./

Najčitanije