20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Zaleđe Budve – drugi dan potrage za mladunčetom lava, postavljene zamke, stiglo pojačanje…

Mladunče lava – foto Jadran Budva

Iz Agenicje za zaštitu životne sredine Crne Gore saopštili su da je potraga za mladunčetom lava trajala sinoć do 2 sata iza ponoći, a u potrazi za sada već čuvenim “budvanskim lavom” pridružile su im se i kolege iz Prištine, koji se kako su nam kazali bave krupnim zvjerima.

Podsjetimo, Agencija za zaštitu životne sredine objavila je u utorak da organizuje potragu za mladunčetom lava, koje je krajem januara navodno pobjeglo od vlasnika u zaleđu Budve. Tada su mediji objavili su da je mladunče lava pobjeglo iz dvorišta kuće stranog državljanina koji je tu životinju držao kao kućnog ljubimca.

Aktivisti, predstavnci NVO, Agenicije za zaštitu životne sredine i volonteri, i dalje su na terenu u Poborima, što će i danas biti početna tačka potrage.

Kako je iz Agencije za zaštitu životne sredine saopšteno postavjene su zamke koje reaguju na pokret tijela, a bilježe svaku aktivnost na udaljenosti od 10 metara, kao i meso, ali od juče do jutros nije primijećena nikakva aktivnost u blizini istih.

Potraga se vrši i dronom koji reaguje na toplotu tijela, ali za sada nema pomaka.

Ipak kako navode, lav postoji, viđen je od strane mještana, ljudi konstatno dolaze sa snimcima na kojima se jasno vidi njegovo kretanje na lokacijama u zaleđu Budve.

Potraga je nastavljena i danas, a u njoj za sada učestvuje 70 ljudi.

Saveljić: Situacija sa mladunčetom lava ozbiljna, intenzivni problem sa krijumčarenjem egzotičnih životinja

Taj lav je danas mladunče, ali oni rastu brzo i za dva, tri mjeseca će početi da jede pse, mačke, ljude i situacija je prilično ozbiljna, kazao je Darko Saveljić iz Agencije za zaštitu životne sredine.

On je gostujući u Bojama jutra na TV Vijesti istakao da Crna Gora poslednjih godina intenzivno ima “užasnih problema” sa krijumčarenjem egzotičnih životinja i da se to iz dana u dan vidi zahvaljujući socijalnim mrežama.

/RTV Budva/

Izvor:RTV Budva
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije