20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Zaobilaznica i most preko Boke projekti vrijedni 260 miliona

Most u Boki animacija

Na posljednjoj sjednici Vlade usvojena je Jedinstvena lista prioritetnih infrastrukturnih projekata, dopunjena projektima iz oblasti digitalne infrastrukture. Među njima je nekoliko vezanih za Herceg Novi, vrijednih više stotina miliona eura, koji čekaju okončanje planske ili projektne dokumentacije, te rješavanje eventualnih imovinsko-pravnih odnosa, pišu Dnevne novine.

Najvrednija je izgradnja primorske varijante Jadransko jonskog auto-puta brze saobraćajnice duž crnogorskog primorja. Ovaj projekat obuhvatiće sedam segmenata, odnosno izgradnju zaobilaznica u primorskim opštinama.

Zaobilanica oko Herceg Novog, odnosno dionica od granice na Debelom brijegu do Bijele, trebalo bi da bude duga 17 kilometara (zaobilaznica osam km i put Herceg Novi Bijela devet km). Procijenjena vrijednost izgradnje je 193,2 miliona eura.

Projekat je po Metodologiji za izbor i prioritizaciju infrastrukturnih projekata ocijenjen sa ocjenom 2c, što znači da projekat ima nedostatke u prostorno planskoj dokumentaciji ili neriješena imovinsko-pravna pitanja.

Izgradnja mosta preko Bokokotorskog zaliva, uz vijadukte i pristupne puteve, procijenjena je na 67,9 miliona eura.

Most u Boki animacija

Projekat je Metodologijom ocijenjen kao 1b, što znači da je riječ o projektu za koji je u toku priprema tehničke dokumentacije, koja prethodi tenderskom postupku, odnosno projektu kojem nedostaju određene konačne saglasnosti/dozvole.

U okviru projekata Upravljanje otpadom, procijenjena vrijednost izgradnje sanitarne deponije Duboki do projektovana je na 7,4 miliona eura.

Izvor:CdM
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije