23 C
Kotor

Slušaj online radio

Zaplovila “Graciana”…

Hibridni brod “Graciana”, kapaciteta do 60 putnika, od danas saobraća na relaciji Tivat-Herceg Novi-Tivat.

Na toj liniji dnevno će se saobraćati po pet u oba pravca. Putovanje u jednom pravcu traje oko 25 minuta.

Jutros je iz Tivta za H. Novi krenulo svega nekoliko putnika, nije bilo više ni za povratak, ali zato već u 12 sati na rivi Pine u Tivtu “Gracianu” je sačekalo dvadestak putnika koji su vidno zadovoljni po bonaci isplovili ka Herceg Novom.

Hibridni brod Graciana foto Boka News

Prvi polazak iz Tivta, sa Pina, za Herceg Novi biće svakog dana u osam sati i 30 minuta, a naredni termini su 12 sati, 15.30, 19 sati i 22 sata i 30 minuta.

Od Herceg Novog za Tivat početna stanica je Gradska luka, a termini za polazak su 09.15, 12.45, 16.15, 19.45 i 23 sata i 15 minuta.

Cijena karte je četiri eura u jednom pravcu.

Osim ove linije Graciana će prevoziti mještane i turiste od Tivta do Kotora preko Perasta. Od Tivta do Perasta planirano je pet linija dnevno, a od Perasta do Kotora četiri.

Bokom će od danas ploviti i solarna barka “Elettra”, kapaciteta do 30 putnika, koja će, sedam puta dnevno, saobraćati na liniji Kotor- Prčanj – Donji Stoliv – Perast.

Hibridni brod Graciana foto Boka News

Cijena karte od Kotora do Perasta je tri i po eura, a na pojedinačnim relacijama od euro do euro i po.

Ovo je pilot faza projekta Bella Boka, pa će uz Gracianu i Elettru, od iduće sezone, zaploviti još minimum četiri ekološke barke. Plan je da sva veća mjesta u Boki budu povezana ovim tipom prevoza.

 

Najčitanije