11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Završen 20. Festival klapa u Perastu

20. Festival klapa Foto Radio Kotor

Jubilarni 20.Međunarodni festival klapa Perast (MFKP) završen je u subotu nakon dvije revijalne večeri. Festival ove godine nije bio takmičarskog karaktera, već  su nastupile dosadašnji pobjednici i nagrađene klape tokom 20 godina Festivala klapa u Perastu.

Umjetnički direktor Festivala Jasminko Šetka podsjetio je kako je Festival iz godine u godinu rastao i istakao da je ponosan na broj klapa koje su tokom 20. festivalskih godina nastupile u Perastu.

„Najveće sjećanje će biti srce Perasta, da nije bilo peraške publike i ljubitelja klapskog pjevanja ne bi bilo ni tople klapske pjesme. Upravo je brojna publika potvrda uspjeha ovog Festivala“ -poručio je Šetka.

20. Festival klapa Foto Radio Koto

Druge večeri nastupile su klape dječija klapa „Marineri“ iz Kotora, muška klapa „Morbin“ (Humac na Braču, Hrvatska), ženska klapa „Tamarin“ (Solin, Hrvatska), muška klapa „Valdibora“ (Rovinj, Hrvatska), ženska klapa „Primorkinje“ (Budva), mješovita klapa „Camerton“ ( Podgorica), ženska klapa „Ventula“ (Split, Hrvatska), muška klapa „Zvizdan“ (Posušje, Bosna i Hercegovina), muška klapa „Praska“ (Podstrana, Hrvatska).

U okviru programa 20.  Međunarodnog festivala klapa u subotu je u Muzeju grada Perasta održan okrugli sto na temu „20 godina klapskog stvaralaštva u Perastu.“

Najčitanije