20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Završena novska SKY mini TRAIL liga

Proteklog vikenda održano je i 10. Kolo LAZURE novske sky MINI trail lige – Kameno MINI trail na distanci od 5 km i oko 300 D+ (ukupnog uspona) učešće je uzelo 13 takmičara iz Herceg Novog kojima čestitamo na hrabrosti što su i pored velikog nevremena koje se dogodilo predhodnu noć došli i dokazali da im je planinsko trčanje postalo njihov stil života. Opet su tu bili takmičari iz: Herceg Novog, Podgorice, Bara, Nikšića, Kotora, i Rusije.  Svako kolo je imalo nešto specifično: deset različitih trka različitih formata, što po dužini, visinskoj razlici, tako i u različitim djelovima dana (noć i dan), a sve je to začinjeno različitim meteorološkim uslovima. Trke su bile na rauzličitim lokacijama na Orjenu i zaleđu Herceg Novog.

Nakon trke upriličena je dodjela medalja najbolima u kompletnom ligaškom takmičenju kao i dodjela zahvalnica i plaketa onima koji pomažu razvoj i promociju trail trčanja u Herceg Novom i Crnoj Gori ne samo za ovu ligu, nego i za sve trke koje smo do sada organizovali. Istaknućemo zahvalnost medijima kojima smo pripremili zahvalnice ali zbog dešavanja oko nevremena nisu bili prisutni i zahvalnice ćemo dodjeliti naknadno. Plakete smo dodjelili Turističkoj organizaciji Herceg Novi, Anni Martinovoj ispred kompanije Lazure marina & hotel, a posebno želimo da istaknemo dodjelu plakete za zahvalnost Željku Starčeviću koji je prvi donio planinsko trčanje u Herceg Novi i Crnu Goru bez koga nebi bilo, vjerovatno, planinskog trčanja danas na ovon nivou, iako kaskamo za svijetom u tradiciji, nismo daleko u svim segmentima organizacije naših trka.

Na poslednoj trci prvo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Evgen Popov i ovom pobjedom u zadnjoj trci obezbjedio sebi postolje i treće mjesto u ukupnom plasmanu. Drugi je bio apsolutni pobjednik lige Miloš Mikić Mikser iz Nikšića dok je treće mjesto zauzeo Zoran Vujošević iz Podgorice. Apsolutno treći je bio Perica Vučković koji nije trčao poslednju trku zbog drugog takmičenja. U Ženskoj konkurenciji i ovoga puta bila je najbolja Miluša Boškovoć koja je bez premca ne samo u ovom takmičenju nego i na regionalnom nivou.  Drugo mjesto je osvojila Matija Bošnjak iz Herceg Novog koja je ujedno i druga apsolutno. Treće mjesto je zauzela Snežana Rotković takođe treća apsolutno.

I ovog puta tim u sastavu: NVO Orjen Outdoor, AK Niskogorci, Turistička organizacija Herceg Novi, LAZURE Marina & Hotel, Agencija za zaštitu i razvoj Orjena i Suplement store Montenegro je po utiscima takmičara položio ispit što nam daje dodatnu motivaciju da nastavimo još bolje.

Poslednju riječ na kraju ovog takmičenja želim da dam lično, a to je da sam ponosan na ovaj projekat i da možda nismo još uvijek svjesni posla koji smo napravili, ali će se sigurno pokazati rezultati u narednom periodu, i u sveri zdravlja i rekreavije ljudi, ako i turističke valorizacije potencijala koje imamo u zaleđu, poručio je Saša Kulinović.

Najčitanije