16.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Završeno Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju – jedriličari Delfina najuspješniji

Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju
Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju 2018. koje je održano u Tivtu završno je u nedjelju. Za tri dana odjedreno je pet regata. Planirano je ukupno osam, ali drugog dana zbog nedostatka vjetra dvije regate su prekinute.
Najzadovoljniji po završetku šampionata su jedriličari iz JK Delfin, koji je bio i organizator.
U klasi Optimist titulu državnog prvaka osvojio je Pavle Musić, vice prvak je Vasilije Kurbanović a treći je Viktor Lesjak, svi iz JK Delfin. Oni su ponijeli i tiutlu u konkurenciji do 12 godina u klasi Optimist.
U konkurenciji jedriličarki u klasi Optimist državna prvakinja je Romina Racković iz J.K. Lahor Kotor, druga je Tea Čelanović, JK Delfin, i treća Nina Strahinja iz JK Lahor.
U olimpijskoj klasi Laser Standard vodila se velika borba za postolje, i na kraju su tri takmičara završila sa istim brojem bodova. Prvenstvo je imalo međunarodni karakter, te je u otvorenom prvenstvu zlatna medalja pripala Aleku Cvinaru iz dubrovačkog JK Orsan, koji je poslednju regatu završio prvi. Ilija Marković je osvojio srebro i bronzu Matija Grabiću, obojica iz Delfina.
Ilija Marković je državni prvak u klasi Laser Standard, drugi je Matija Grabić, obojica iz Delfina, a treći je Radivoje Popović iz J.K. Lahor Kotor . Delfinov jedriličar Danilo Jončić je državni prvak u klasi Laser 4.7, Robert Moris, JK Jugole Grakalić i treći je Nikola Golubović, JK Delfin. Irina Kusovac ponijela je titulu u klasi Laser Radial, Tatjana Kusovac je druga i Jan Spirin je treći, svi iz Delfina.
Alec Cvinar, JK Orsan Dubrovnik i Ilija Marković, JK Delfin Tivat
Ceremonija dodijele nagrada održana je ispred JK Delfin, a najboljim jedriličarima Crne Gore nagrade su dodijelili Nikola Krsmanović, Sekretarijat za sport i mlade Opštine Tivat i Predgrad Vukčević, sportski direktor Crnogorskog jedriličarskog saveza.
Opstina Tivat i Ministarstvo sporta Crne Gore bili su pokrovitelji državnog prvenstva.

Najčitanije