21 C
Kotor

Slušaj online radio

Željka Jovićević izlaže u Galeriji “Marko K. Gregovic” u Petrovcu

Željka Jovicevic_izložba avgust 2023

Umjetnica Željka Jovićević predstaviće se likovnoj publici Budve izložbom slika pod nazivom “Emergencije”, koja će biti otvorena u četvrtak 3. avgusta u 21 sat u Spomen domu „Crvena komuna“ – Galerija ,,Marko K.Gregovic” u Petrovcu.

Ovaj opus radova, započet krajem 2021. godine, nadovezuje se na radove iz 2016. i 2017. godine kada je prestala da koristi platno i počela da slika na staklu, lesonitu, iverici i pleksiglasu. Slike su karakteristične po nepravilnoj konfiguraciji podloge i kolažnim elementima.

Željka Jovićević je rođena 1992. godine u Kotoru, a osnovne i specijalističke studije slikarstva završila je na Fakultetu likovnih umjetnosti u Cetinju, gdje je 2015. godine dobila nagradu za najboljeg studenta na slikarskom odsjeku. Master rad na temu “Dinamički ekvilibrijum: njujorška faza Pita Mondrijana” odbranila je 2021. godine na programu Transdisciplinarne humanistike i teorije umetnosti Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu. Imala je jednu samostalnu izložbu, a učestvovala na više grupnih u Podgorici, Kotoru, Budvi, Varšavi (Poljska) i Balčiku (Bugarska).

Najčitanije