17.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Zimska brdska auto trka Kameno-Borići 2024.

Auto-trka

Na stazi Kameno-Borići dužine 2 100 metara, u organizaciji AMSK “Herceg Novi” koji je nedavno obnovio rad, ovog vikenda biće održana Zimska brdska auto trka Kameno-Borići 2024. „Kup Mimoze”.

Goran Milošev i njegovi saradnici obnovili su auto trku Kup Mimoze, takmičenje  koje je poslednji put održano 14. marta 1995. godine, sa rekornom posjetom oko deset hiljada gledalaca.

Prije skoro tri decenije, na ovaj trci nastupali su najbolji automobilisti tog vremena, poznati jugoslovenski vozači: Vesko Prlainović, Željko Kosać, Željko Bato Banićević, Rade Đurović, Milovan i Milun Vesnić, Čedomir Brkić, Željko Šestović, Damir Osmanaći i drugi.

Prema najavama na trci će učestvovati oko 35 vozača iz domaćih klubova, a očekuju se i gosti iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, što će ovoj sportskoj manifestaciji dati i međunarodni karakter.

Prema programu trke sutra, 2. marta, poslije  tehničkog prijema i verifikacije učesnika, start prvog zvaničnog treninga je u 12.00, a drugog u 13.00 sati. U nedelju, 3. marta, start prve vožnje je u podne, a druge sat kasnije. Obje vožnje se sabiraju za plasaman.

Staza će za saobraćaj biti zatvorena u 11.00 sati.

Izvor:RTHN

Najčitanije