18 C
Kotor

Slušaj online radio

„Zvona Zagore“ u Kotoru

Povodom Tripudanskih svečanosti Hrvatsko građansko društvo Crne Gore Kotor u subotu je u crkvi Sv. Duha u Kotoru organizovao „Večer folklora“.

Svojom tradicijskom kulturnom baštinom predstavila se Kulturno umjetnička udruga „Zvona Zagore“ iz  Mirlović zagora, Šibensko-kninske županije, a kao njihovi gosti nastupili su Folklorni ansambl „Nikola Đurković“ iz Kotora i Mandolinski orkestar „Tripo Tomas“ HGD-a.

U ime domaćina učesnike je pozdravila potpredsjednica HGD-a Dijana Milošević.

„Večeras ćemo imati priliku vidjeti i čuti splet kultura, osjetiti kako Šibenčani predstavljaju svoju folklornu i glazbenu kulturu. Svaka suradnja koja se ostvari sa drugim udrugama za nas u HGD-u je jedan veliki izazov, motivacija da i dalje prenosimo tradiciju i kulturu na mlade, da razvijamo suradnju sa drugim kulturama, posebice sa kulturom Rebulike Hrvatske matičnom državom Hrvata Boke Kotorske“ – kazala je Milošević.

„Večeru folklora“ su, između ostalih, prisustvovali veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić i konzul gerant RH u Kotoru Marijan Klasić.

Nakon koncerta delegacija Kulturno umjetnička udruga „Zvona Zagore“ posjetila je prostorije HGD u Starom gradu. Tom prilikom su razmijenjeni prigodni pokloni.

Kako je najavljeno, saradnja između “Zvona Zagore” i Hrvatskog građanskog društva Crne Gore, biće nastavljena, gostovanjem Folklornog ansmbla “Nikola Đurković” na Zagorskoj folklornoj večeri u julu mjesecu ove godine.

Najčitanije