20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Jedan mrtav, troje nestalih u prevrtanju broda na Skadarskom jezeru

Skadarsko jezero

Nakon tragedije na Skadarskom jezeru, kada se danas kod manastira Vranjina prevrnuo čamac i jedna osoba stradala, večeras je obustavljena potraga za još tri osobe i biće nastavljena u ponedjeljak.

U prevrtanju brodića jedna žena se utopila, dok se za još tri osobe traga. Direktor Javnog preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore, Elvir Klica kazao je agenciji Mina da se traga za jednim djetetom i dvoje odraslih.

“Tragamo za djevojčicom i dva muškarca. To zajedno rade naše službe zaštite sa policijom, plovnom jedinicom i Sektorom za vanredne situacije. Helikopter je bio uključen dok je mogao, tu su i mještani i vatrogasci”, kazao je Klica.

On je naglasio da će potraga biti nastavljena iako je pala noć i dodao da su se vremenski uslovi na jezeru stabilizovali.

Brodić sa turistima se uputio u obilazak manastira. Radojica Rašović, koji je bio na tom plovilu, ispričao je novinarima da je, po prevrtanju brodića, većina putnika pokušala da se domogne obale.

“Odjednom poklopio nas je veliki talas i počeli da se davimo. Svako je tražio spas da bježi neko lijevo, neko po desnoj strani obali Morače. Otac, majka i ćerka su ostali na sred vode”, kazao je Rašović.

Rašović dodaje da je u tom trenutku pokušao da ih spasi D.V, za kojim se i dalje traga. Prema njegovim riječima, putnici su se brodićem vraćali iz posjete manastiru na Vranjini.

Područje Skadarskog jezera danas je zahvatilo jako nevrijeme.

Monah manastira Vranjina G.K. (43) iz Zrenjanina, uhapšen je jutros zbog jučerašnje tragedije na Skadarskom jezeru, saopšteno je iz Uprave policije.

Njemu se na teret stavlja teško djelo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opasnosti.

“G.K. će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu”, saopštila je Uprava policije.

Podsjetimo, juče se na Skadarskom jezeru prevrnuo brodić na kojem je bilo devet osoba.

Zbog tragedije na Vranjini uhapšen monah

Kako je saopštila Uprava policije, G.K. je juče oko 15:00 časova, upravljao čamcem u rukavcu rijeke Morača i Skadarskog jezera, koji se usljed vremenskih neprilika, kod mjesta Vranjina iz pravca Manastira prema obali, prevrnuo, dok se čamcu nalazilo osam osoba bez propisane opreme – prsluka.

“Tom prilikom smrtno je stradala J.K čije je tijelo pronađeno, dok se za R.K, maloljetnom N.K. i D.V. Traga”, saopštila je Uprava policije.

U akciji traganja za tri osobe angažovani su svi potrebni kapaciteti nadležnih službi među kojima i Uprave policije.

Najčitanije