17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Zvuci klasične muzike za ljepšu februarsku zimsku atmosferu u Budvi

Klasična muzika u Budvi

Budva će februarsku zimsku atmosferu uskoro uljepšati predivnim zvucima klasične muzike, u okviru ciklusa zimskih večeri pod nazivom “Muzika raspoloženja”.

Druženje sa budvanskom publikom započeće “Zimski kapric” i solisti: sopranistkinje Marijana Šovran i Nevena Đoković, bariton Marko Kalajanović, pijanista Milivoje Veljić i gudački kvartet “Habanera” čije članice su: Milica Grujić – violončelo, Miljana Praščević – viola, Šerin Radeski i Nina Birač – violina, saopšteno je iz Turističke organizacije Budve.

Reditelj ovog izuzetno interesantnog muzičko-scenskog igrokaza i autor tekstova je Tadija Miletić.

“Zimski kapric” će nas, na interesantan i šaljiv dramski način, povesti na proputovanje kroz najpoznatije klasične numere, poput Pučinijevih, Bizeovih ili Rosinijevih opera. Muzički urednik cjelokupnog projekta koji će uljepšati zimsku budvansku svakodnevnicu je Milan Stupar”, navodi se u saopštenju.

Zbog ograničenog broja mjesta u prostoru hotela “Avala”, iz TOB-a mole sve sugrađanke i sugrađane, kao i zainteresovane posjetioce iz drugih crnogorskih gradova, da rezervišu svoje mjesto u publici na broj telefona: +38269066283, svakog radnog dana od 10 do 14 sati, dok bude bilo slobodnih mjesta.

Program “Zimskog kaprica” je besplatan za sve ljubitelje klasičnih arija, zahvaljujući Turističkoj organizaciji opštine Budva.

Najčitanije