21 C
Kotor

Slušaj online radio

„Pjesma moja, boja tvoja“ – Most Kotora i Splita

Photo: Boka News
Photo: Boka News

„Pjesma moja, boja tvoja“ naziv je zbirke pjesama slikarice Žane Bajić iz Splita, koja je spojila mališane Splita i Kotora, kroz pjesmu. Zbirka pjesama će biti promovisana u petak 24.oktobra s početkom u 18 sati u crkvi Svetog Duha.

Promocija je organizovana u saradnji vrtića “Cvit Mediterana” iz Splita i “Radost” iz Kotora.

Žana Bajić, inače slikarica, u ovom se projektu našla kao – spisateljica. Naime, dječju poeziju pisala je godinama za svoju dušu, skrovito, dok je javnosti istodobno u više navrata pokazivala svoje slikarsko stvaralaštvo…

žanaBudući da je ona familijarno vezana za Perast i Boku Kotorsku došla je na ideju objavi pjesme koje je pisala dvadesetak godina, te ih ilustrira, spajajući djecu vrtića Kotora i Splita…

“U razgovoru sa župnikom otoka Gospe od Škrpjela u Perastu don Srećkom Majićem došli smo do ideje o oslikavanju pjesmarice. U tome je sudjelovalo čak 36 mališana: osamnaest iz grupacije dječjih vrtića Cvit Mediterana (Mirta i More) iz Splita, te isto toliko iz onih grupacije Radost iz Kotora – kaže autorica projekta Bajić.

„Pjesma moja, boja tvoja“ gradi most između, djece i ljudi dvije države u bliskom susjedstvu i podsjeća na iskonske vrijednosti i notornu činjenicu da su djeca velika inspiracija, kao i neiscrpni kreativni potencijal.

Najčitanije