30 C
Kotor

Slušaj online radio

U željezničkoj nesreći na jugu Njemačke poginulo je četvero putnika

Foto Merkur.de

U željezničkoj nesreći koja se dogodila na jugu Njemačke, u blizini Garmisch-Partenkirchena, poginulo je četvero putnika, a više od 30 ozlijeđeno.

Nesreća se dogodila oko podneva u blizini Garmisch-Partenkirchena kada je regionalni vlak na kat prepun putnika iskočio iz tračnica.

Prema izjavama svjedoka nekoliko vagona se prevrnulo i otklizalo niz željeznički nasip. Među putnicima se nalazilo i mnogo djece. Vlak je prometovao na liniji Garmisch-Partenkirchen Muenchen.

U pomoć vatrogascima su priskočili i pripadnici Bundeswehra i savezne policije koji su stacionirani u ovom dijelu Njemačke zbog predstojećeg samita zemalja G7 u obližnjem Elmauu.

U Njemačkoj danas počinje trodnevni vikend za blagdan Duhova na koji se nastavljaju jednotjedni školski praznici. Istodobno je u srijedu započela prodaja mjesečnih karata za devet eura i koje vrijede u lokalnim vlakovima na području cijele zemlje što je već sad prouzročilo neuobičajeno velike gužve u lokalnim i gradskim vlakovima, posebice u turistički atraktivnim područjima.

Najčitanije