9 C
Kotor

Slušaj online radio

H Novi – Prezentacija zimske ponude Orjena

Orjen
Orjen

Opštinska Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, na čijem čelu je iskusni planinar i arheolog Željko Starčević, aktivno radi na pronalaženju načina da se zaleđe Herceg-Novog na pravi način valorizuje.

Sa ciljem podsticanja zimske posjete, Agencija za razvoj i zaštitu Orjen, u saradnji sa lokalnom Turističkom organizacijom i JUK Herceg-fest, a uz podršku Opštine  Herceg-Novi, 16. decembra organizuje prezentaciju zimske ponude hercegnovskog zaleđa.

U Novom postoji opšti konsenzus da je Orjen velika razvojna šansa, a od skoro je moguće vidjeti pomak od onog početnog, deklarativnog nivoa, ka ozbiljnom djelovanju u tom pravcu. Javljaju se nove ideje, rade projekti, pita se struka.

Orjen
Orjen

„Dugačak put je pred nama, jer je Orjen predugo u praksi tretiran više kao izvor jeftine sirovine, a manje, ili nikako, kao nosilac relevantne turističke ponude“ – kaže Starčević.

Turisti iz Evrope su glavna klijentela na ovoj planini, čak i u uslovima naslijeđene skromne ponude. Novljani i gosti iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine tradicionalno radije biraju zimsko razdoblje za odlazak na Orjen. Mogućnosti za dalji rast posjete su ogromne.

„Smatramo da se može i mora više učiniti na promociji, a da će ova prezentacija biti dobar podsticaj da već tokom ove zimske sezone zabilježimo pozitivan pomak“ – najavljuje Starčević.

Najčitanije