15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Bar – Maslinijada za vikend

Maslinijada 2015
Maslinijada 2015

Tokom predstojećeg vikenda, u Starom Baru će biti održana 14. po redu Maslinijada, pod starim sloganom „Maslina je ime Bara“. I ovoga puta traje dva dana.

Sekretar „Maslinijade“ Sadetin Sado Peričić kazao je da će na ovoj manifestaciji biti između 110 i 120 štandova: „Obzirom da je ova godina rodna, imamo veći broj izlagača za razliku od prethodne dvije. Maslinara će biti oko 65, uglavnom barskih i ulcinjskih. Ostalih izlagača (vinari, pčelari, proizvođači ljekovitog bilja) će biti oko 35, dok će proizvođača suvenira i ostale domaće radinosti biti 15“, prenosi Bar Info.

„Najatraktivniji dio ulice pripada maslinarima, vinari i pčelari će biti na starobarskoj pijaci, dok će proizvođači suvenira biti u starom gradu, pored amfiteatra. Posjetioci će moći besplatno da probaju specijalitete tradicionalne barske kuhinje – masline, priganice, pite, domaće kolače, sir, med…“, rekao je Peričić.

„Maslinijada“ će, kao i svaki put, biti obogaćena bogatim kulturno-umjetničkim programom.

U subotu će glavne zvijezde biti Merima Njegomir i Žuti Serhatlić. Pored njih, posjetiocima će imati priliku da se predstave violinistkinja Dina Desančić i harmonikaš Safet Drljan, KUD „Jedinstvo“ i Plesni klub „Habanera“. Drugog dana manifestacije nastupiće Pljevaljski tamburaši, KUD „Rumija“ i tamburaški orkestar „Zvuci sa Ribnice“.

Stara maslina Bar
Stara maslina Bar

Za sve ljubitelje „Maslinijade“ organizovan je besplatan autobuski prevoz u subotu, koji će saobraćati na svakih pola sata od Topolice do Starog Bara i obratno, od 9 do 16 časova.

Organizatori i ove godine dijele nagrade za najbolje maslinovo ulje, najbolji mladi zasad, najljepše uređene štandove i za najbolje održavanje maslinjaka.

Program oba dana počinje od 11 pa do kasnih večernjih sati, kada se druženje nastavlja u okolnim kafanama.

Pokrovitelj „Maslinijade“ je Opština Bar, a organizaciju su pomogli i Turistička organizacija Bar i Kulturni centar. Medijski sponzor je Radio Bar.

Najčitanije