14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Gibson: Iduće godine krećemo sa izgradnjom prvog hotela u Luštica Bay

Darren Gibson
Darren Gibson

„Za nas je 2015. godina bila veoma uspješna, to je ujedno i bila naša prva operativna godina u kojoj smo izgradili i predali naše prve rezidencijalne, stambene objekte našim korisnicima. To je bio za nas veliki uspjeh, dobili smo i povratne informacije u smislu kvaliteta i iskustav naših klijenata koji žive u tim objektima. Organizovali smo brojne manifestacije, izložbe, golf, jogu …“ – kazao je novinarima, izvršni direktor Luštica Bay, Darren Gibson, prilikom današnjeg susreta sa novinarima koji je upriličio u Tivtu.

Prema riječima Gibsona radovi na marini u Luštica Bay bi trebali biti završeni tokom naredne godine. Ovih dana kompanija je započela sa izgradnjom novih 45 stambenih jedinica u naselju, koji će biti završeni u toku 2016.godine, koja je inače veoma važna u novom investiconom ciklusu.

Darren Gibson
Darren Gibson sa novinarima

„U 2016. godini započet ćemo sa izgradnjom prvog hotela, golf igrališta. Ove godine smo imali veoma dobru prodaju i očekujem da u martu počnemo sa izgradnjom novih 44 objekta sa aptmanima a sredinom godine sa izgradnjom luksuznih vila. Što se tiče marine ona će biti završena u toku januara, dok bi u toku godine trebala biti opremljena i stavljena u upotrebu.

Sa ponosom mogu kazati da imamo klijente koji dolaze iz 21 države. Pošto smo mi švajcarsko – egipatska kompanija, Orascom, normalno je da su prvi kupci iz te dvije države, imamo 30 posto klijenata iz Rusije, 20 posto iz Srbije, regiona, Velike Britanije, Francuske, SAD-a, Libanona…“ – kazao je Darren Gibson.

Darren Gibson
Darren Gibson

Iduće godine počinje izgradnja puta za Luštica Bay

Predsjednik Opštine Tivat, Ivan Novosel i direktor Direkcije za javne radove, Žarko Živković potpisali su danas sporazum o prenosu sredstava za izgradnju pristupnog puta za Lušticu. Radi se o protokolu za izgradnju saobraćajnice do kompleksa Luštica Bay, kojim je Direkcija opštini Tivat prebacila tri miliona eura za finansiranje prve faze projekta.

Planirana je izgradnja moderne saobraćajnice širine 14 metara, sa po dvije saobraćajne, pješačke i biciklističke staze, sa zelenim površinama i pješačkim ostrvima. U put će biti ugrađen cjevovod i elektroenergetski kabl od 110 kilovolti kojim će snadbijevati kompleks Luštica Bej i Qatari Diar.

Vrijednost radova prve faze iznosi 6,5 miliona eura, a zavisno od tenderske procedure, rok za izgradnju je 12 do 14 mjeseci.

„Radi se o dvije saobraćajnice MR1 i MR2, dužine 8,8 kilometara. Obaveza opštine je faza MR1 u dužini 4,8 kilometara od kružnog toka koji se gradi kod bivšeg restorana Delfin do kompleksa Luštica Bay“, kazao je Novosel.

Izvor:M.M

Najčitanije