11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Danas i sutra do +20°C, u srijedu i četvrtak kiša, bura…

Boka Kotorska - foto Boka News
Boka Kotorska – foto Boka News

Iza nas je prosječno najhladniji mjesec u godini, no ove godine januar nam nije donio mnogo zimskog vremena. Mnogi će reći da su se zaželjeli hladnog i suhog vremena kakvog donosi bura, no bure u centralnom zimskom mjesecu ove godine nije bilo mnogo. O tome koliko je anticiklona, odnosno polje visokog pritiska vazduha djelovalo na vrijeme na Jadranu, najbolje govori podatak da je više sumaglice, magle i niske naoblake zadnjih dana bilo na moru nego nad kopnenim dijelovima, javlja portal Crometeo.

Nova sedmica, odnosno početak februara, ne donosi zimu, no stabilnom vremenu nazire se kraj. Prvo će sredinom sedmice doći do kratke i brze promjene vremena, kiša na moru, u višim djelovima snijeg, a početak nove promjene vremena vjerojatno će početi u nedjelju.

Period ponedjeljak-petak:

U ponedjelja i utorak pretežno sunčano ili malo do umjereno oblačno. Tokom srijede i četvrtka umjereno do potpuno oblačno, povremeno kiša, a u četvrtak, u sjevernim, centralnim i višim planinskim predjelima na jugu i snijeg. Najviše padavina biće u srijedu veče i četvrtak ujutru ili prijepodne, dok se u četvrtak poslijepodne u južnim, a na sjeveru u noćnim satima očekuje prestanak padavina. U petak pretežno sunčano. U srijedu južni vjetar, a u četvrtak i petak ujutru, sjeverni i sjeveroistočni, pojačan i jak..

Najčitanije