20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Zajedničkim radom do prekogranične turističke ponude zasnovane na posmatranju ptica

 Betsa radionica
Betsa radionica

U okviru IPA prekograničnog projekta “Posmatranje ptica i ekoturizam na južnom Jadranu (BETSA) 17. i 18. februara u Baškoj vodi (Hrvatska) je održana Zajednička strateška radionica gdje je učestvovalo 50 pružaoca različitih usluga iz oblasti turizma sa područja Boke Kotorske, Konavla, doline Neretve i Biokova.

Cilj radionice je bio međusobno upoznavanje turističkih ponuđača iz obje zemlje koji učestvuju u projektu, kao i kreiranje zajedničkih inicijativa sa posebnim akcentom na posmatranje ptica. Takođe, na radionici su predstavljeni primjeri dobre prakse na polju ekoturizma i posmatranja ptica, kao i dogovorena zajednička vizija i strateški ciljevi turističke ponude BETSA projekta.

Sugestije za uspostavljanje različitih inicijativa predložene tokom radionice biće uvrštene u strategiju koja će biti osnov za razvijanje prekograničnih putopisa koji će uključivati turističku ponudu svih zainteresovanih ponuđača iz regiona Boke kotorske, kao i Dubrovačko-neretvanske županije.

Projekat “Posmtranje ptica i ekoturizma na južnom Jadranu (BETSA)” je finansiran od strane Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori u okviru IPA Prekograničnog programa Hrvatska-Crna Gora a zajednički ga sprovode Centar za zaštitu i proučavanje ptica sa Opštinom Baška voda, Hrvatskim institutom za održivi razvoj i udruženjem BIOM kao partnerima iz Hrvatske i Ekološkim društvom Boke kotorske i Opštinom Tivat kao partnerima iz Crne Gore.

Najčitanije