21 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Kotor i Tivat zadovoljni interesovanjem

TO Kotor predstavlja turističku ponudu Kotora na 38. sajmu turizma IFT u Beogradu, koji je otvoren 18. februara i traje do 21. februara. Svoju ponudu smo prezentovali zajedno sa NTO Crne Gore i kolegama iz drugih lokalnih turističkih organizacija. Prvog dana sajma je vladalo zaista veliko interesovanje posjetilaca za našu ponudu a danas očekujemo još veću posjetu s obzirom na program dešavanja na našem štandu odnosno happy hour – kaže se u saopštenju TO Kotor.

Osim degustacije crnogorskih proizvoda sve lokalne turističke organizacija su obezbijedile svoj program. Tako će TO Kotor danas predstaviti Bokeljsko kolo i crnogorsku rakiju, dok smo prvi dan sajma posvetili tradicionalnom kotorskom karnevalu.

Na sajmu učestvuje 1150 izlagača iz 55 zemalja. Zemlja partner ovogodišnjeg sajma turizma je Slovenija a naredne  godine će to biti Crna Gora. TO Kotor je posjetiocima sajma obezbijedila dva poklon aranžmana za ovogodišnju turisitčku sezonu.

TO Kotor i Tivat zadovoljni interesovanjem
TO Kotor i Tivat zadovoljni interesovanjem

Tivćani zadovoljni interesovanjem posjetilaca sajma

Na štandu TOT-a dans je održana prezentacija manifestacija „Ulični performeri“, koja će se održati ovog ljeta u Tivtu.

U sklopu turističko propagandnog materijala Turistička organizacija Tivta štampala je „Vodič kroz turističke manifestacije“ , koje su svojevrsna dopuna turitičkog proizvoda grada, što je novina od ove godine. Crna Gora ima oko 1000 događaja, muzičkih, kulturnih, sportskih tokom sezone, koji predstavljaju dodatnu vrijednost onoj ponudi koju gost očekuje da dobije na jednoj destinaciji, kazao je državni sekretar, Predrag Jelušić.

Na štandu Turističke organizacije Tivta svoju ponudu predstavljaju i predstavnici hotelske privrede HTP “Mimoza”, kao i „Hotels & Group“, mali hoteli i privatni smještaj. Uz sajamsko sniženje koje se kreće do 40 posto, većina hotelijera iz Crne Gore ponudila je niz povoljnih paket aranžmana za sezonu, a spremili su i poklon aražmane među kojima su i tivatski hoteli Pine, Kamelija i Magnolija. Takav odnos turističke privrede, vrlo prisan, vrlo aktivan govori koliko je tržište Srbije važno za Crnu Goru, kazaoa je Jelušić istakavši značajan Exita koji generiše jednu novu strukturu turističke tražnje ne samo sa tržišta regiona nego i zapada. Sa tih tržišta posredstvom Egzita odnosno Sea dance turisti dolaze u Crnu Goru.

Predstavljanju na tržištu Srbije jednom od veoma značajnih za Crnu Goru posvećena je posebna pažnja u smislu raznovrsnosti ponude pa je i posjećenost štanda velika.

Zainteresovanost medija takođe. Za danas su najavljeni brojni poslovni susreti i prezentacije.
Sajmu u Beogradu prethodio je sastanak u ambasadama Švedske i Danske sa ciljem da se turistička ponuda Crne Gore dodatno približi Skandinaviji. Dogovorena je studijska posjeta novinara Crnoj Gori u periou april – maj jer je tom tržištu poznat samo jedan dio Crne Gore, uglavnom primorje, a plan je da se tržište dvije države upozna i sa jednako atraktivnim zaleđem, sjeverom Crne Gore i nacionalnim parkovima, naglasio je Jelušić.

Najčitanije