16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Direktor Komunalnog Tivat ne želi da tek tako ode sa funkcije

Tivat - Kalimanj
Tivat – Kalimanj

Bord direktora Komunalnog preduzeća Tivat danas je konstatovao ostavku koju je na mjesto izvršnog direktora te opštinske firme u petak podnio Rade Popović (DPS) i ostavku uputio je na izjašnjavanje Skupštini Opštine kao osnivaču preduzeća.

Popović je ostavku podnio pod pritiskom vrha svoje partije, nakon što je početkom prošle nedjelje izbio skandal sa upućivanjem Tivćanima 20 odsto uvećanih računa za odvoz smeća za januar mjesec, a za koje prethodno nije dobijena po zakonu obavezna saglasnost SO kao osnivača.

„Za odluku o ostavci sam se odlučio isključivo vodeći se moralnim i profesionalnim motivima, u situaciji kada je jedan dio politikanske javnosti u Tivtu pokušao da grubo zloupotrijebi jednu tehničku grešku u dnevno političke svrhe. Na taj način su pokušali obesmisliti jedan ozbiljan, veoma zahtjevan i odgovoran posao, koji sam, zajedno sa saradnicima u Komunalnom, uspješno realizovao tokom posljednjih 13 godina.”- obrazložio je tada Popović ne precizirajući koji je “dio politikantske javnosti pokušao da grubo zloupotrebi” činjenicu da je na njegov nalog, Komunalno Tivćanima za januar ispostavilo nelegalne račune.

Iako mu je, prema pouzdanim saznanjima iz vrha tivatske DPS saopšteno da nakon takvog kardinalnog prekršaja koji je za tu partiju došao u vrlo osjetljivo vrijeme – predvečerje lokalnih izbora, mora sam otići iz fotelje direktora Komunalnog ili će biti smijenjen, Popović je vrlo nerad da to i učini. Stoga je, kao tvrde naši izvori iz Komunalnog, na njegovu inicijativu, u tom preduzeću počelo je potpisivanje peticije među radnicima koji na taj način Popoviću navodno daju svoju podršku i traže da on ostane na čelu firme koju vodi već 13 godina.

Tivatska lokalna DPS-SDP uprava sa druge strane, već je odlučila da Popovića kao vršilac dužnosti, na funkciji izvršnog direktora zamijeni dugogodišnji tehnički direktor Komunalnog, Tonko Lukšić (DPS), ali do formalne primopredaje još nije došlo.

Naš izvor iz lokalnog DPS koji je insistirao na anonimnosti, kaže da je ovakvim ponašanjem Popović praktično “udario šamar sopstvenoj partiji”, te da će sa novom upravom, u Komunalno preduzeće najvjerovatnije ući i revizija koja će pod lupu staviti mnogobrojne navodno sumnjive poslove direktora u ostavci Rada Popovića i nekolicine njegovih najbližih saradnika proteklih godina, a koji se tiču mogućih zloupotreba službenog položaja, nesavjesnog rada u službi i protivpravnog sticanja imovinske koristi.

Popović nije odgovorao na telefonske pozive.

Izvor:S. L.

Najčitanije