14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Tender za zakup Arze produžen šesti put

Arza -Mirišta - foto Boka News
Arza -Mirišta – foto Boka News

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte produžio je rok za dostavljanje ponuda na međunarodni tender za davanje u dugoročni zakup zemljišta i akvatorijuma na lokaciji Donja Arza u Opštini Herceg Novi, do 10. juna.

To je šesti put da se tender produžava. Produžen je i rok za otkup tenderske dokumentacije, do 3. juna.

Prethodni rok za dostavljanje ponuda bio je 11. mart, dok se tenderska dokumentacija mogla otkupiti do danas do 16 sati.

Tender za dugoročni zakup, od 31 do 90 godina, zemljišta i akvatorijuma na lokaciji Donja Arza raspisan je sredinom novembra 2014. godine, a prvobitni rok za dostavljanje ponuda bio je 12. februar prošle. Savjet za privatizaciju je u februaru prvi put produžio rok za dostavljanje ponuda do 8. maja prošle godine, da bi nakon toga tender bio produžen do 19. juna. Rok je treći put produžen do 18. septembra prošle godine, a četvrti do 11. decembra.

Pravo da dostave ponude imaju iskusni domaći i strani investitori, s finansijskom sposobnošću i iskustvom u projektovanju, gradnji i poslovanju turističkih kompleksa. Potencijalni zakupci imaju obavezu finansiranja, projektovanja, gradnje i upravljanja turističkim kompleksom.

 U zakup se izdaje zemljište površine 94,68 hiljada metara kvadratnih i akvatorijuma od 4,69 kvadratnih metara.

Uslovima je predviđeno je da ponuđač mora biti međunarodni hotelski operater i brend koji je poznat i međunarodno priznat kao uspješan operater najmanje dva hotelska kompleksa kategorije pet zvjezdica.

On mora imati najmanje pet godina neprekidnog iskustva u planiranju, razvoju i upravljanju hotelima, koji su po međunarodnom standardu kategorije pet zvjezdica.

Izvor:MINA

Najčitanije