15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Obišli avion i vozili se u vatrogasnim kolima

Polaznici obdaništa te učenici prva dva razreda internacionalne britanske škole “Arcadia Academy” juče su u sklopu redovnog nastavnog procesa, posjetili Aerodrom Tivat i upoznali se sa radom te vazdušne luke.

“Ljubazno osoblje Službe prihvata i otpreme putnika, aviona i stvari Aerodroma Tivat đacima je objasnilo kompletnu proceduru odlaska na avion, od kupovine karte, čekiranja, sigurnosnih metoda, pasoške kontrole, do ulaska u avion, pa onda i do slijetanja aviona, prihvata prtljaga i dolazne kontrole. Kompletno rukovodstvo škole im duguje veliku zahvalnost, kao i kompaniji “Montenegro Airlines” i Spasilačko-vatrogasnoj službi aerodroma Tivat, čiju ljubaznost djeca sigurno neće zaboraviti.” – saopšteno je iz menadžmenta škole “Arcadia Academy”.

Najveća atrakcija za djecu bila je prilika da obiđu “foker F-100” kompanije “Montenegro Airlines” gdje su osim u putničkoj kabini, boravili i u kokpitu aviona i mogli da se fotografišu za komandama. Potom su se provozali i specijalnim protivpožarnim vozilima “Rosenbauer Panther”, a koja su za njih napravila i veliki “most” sa svojim vodenim topovima.

Izvor:S. L.

Najčitanije