23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

„Easy Jet“ od juna leti iz Londona za Tivat

Easy Jetov airbus A 320
Easy Jetov airbus A 320

Najveća britanska lou kost aviokompanija „Easy Jet“ objavila je danas da će od 16.juna početi da saobraća na liniji London-Tivat-London. Avioni te kompanije na liniji između Tivta i londonskog aerodroma Getvik, letjeće dva puta nedjeljno tokom ljetnje sezone, ponedjeljkom i četvrtkom, a cijene karata u jednom pravcu koje su juče puštene u prodaju preko sajta aviokompanije, počinju od 33,49 britanskih funti za kartu u jednom pravcu      .

„Easy Jet“ je najavio da na liniji London-Tivat-London očekuje da će ove sezone prevesti preko 19 hiljada putnika, a to će biti direktna konkurencija crnogorskoj aviokompaniji „Montenegro Airlines“ koja ljeti takođe saobraća između Tivta i londonskog aerodroma Getvik.

„Easy Jet“ će inače, 27. marta uspostaviti i ranije najavljenu liniju iz Mančestera za Tivat i obrnuto, a na njoj će saobraćati dva puta sedmično, svakog četvrtka i nedjelje, do 16.oktobra. Za tu liniju britanska kompanija je najavila da će u prvoj godini poslovanja, rezultirati prometom od najmanje 15 hiljada putnika.

„Linija iz Mančestera za koju su karte u prodaji od decembra prošle godine već se u to kratko vrijeme potvrdila kao vrlo poželjan izbor za putnike iz Velike Britanije u Crnu Goru, kao povoljnai jednostavna konekcija za jednu lijepu i našim turistima, pristupačnu destinaciju za ljetovanje. Sa tim uspješnim iskustvom, nemamo razloga da ne budemo optimisti i u uspjeh nove linije iz Londona za Tivat za koju smatramo da takođe postoji veliko interesovanje putnika.“- kazao je Nil Slaven, komercijalni direktor „Easy Jet-a“.

Dženifer Njuman iz mendžmenta „Easy Jet-a“ kazala je da će relacija London-Tivat biti 105-ta destinacija koju ta kompanija nudi britanskom tržištu. Na sajtu te kompanije prenijeli su i izjavu britanskog ambasadora u Crnoj Gori Ijana Vitinga koji je rekao da će intenziviranje letova „Easy Jeta“ iz dva britanska grada za Tivat, doprinijeti i boljoj privrednoj saradnji dviju zemalja.

Inače, „Easy Jet“ ima flotu od preko 240 aviona koji lete na preko 780 ruta između 130 aerodroma u 32 države, te godišnje preveze preko 68 miliona putnika.

Izvor:S. L.

Najčitanije