15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Novljani pokazali veliko interesovanje za kurs italijanskog jezika

Zajednica Italijana u CG
Zajednica Italijana u CG foto Boka News

Za besplatan kurs italijanskog jezika (nivo A1), koji je organizovan kroz saradnju Zajednice Italijana u Crnoj Gori i Opštine Herceg Novi, prijavilo se 60 Novljana/ki.

Interesovanje građana za kurs italijanskog jezika bilo je mnogo veće od očekivanog, tako da je kroz saradnju i dogovor Opštine Herceg Novi, ambasade Italije u Crnoj Gori i Zajednice Italijana, danas je odlučeno da svim zainteresovanima bude omogućeno da besplatno pohađaju najavljeni kurs italijanskog jezika.

Kako je interesovanje za kurs bilo veće od očekivanog, a kapaciteti ograničeni, odlučeno je da u ponedeljak, 21. marta, u 18 sati u maloj sali Opštine bude organizovan dogovorni sastanak na koji su pozvani svi koji žele da pohađaju kurs, a nisu na spisku prijavljenih, saopštavaju iz Kancelarije za međunarodnu saradnju.

Na tom sastanku svi će moći da se prijave, a kada bude poznat tačan broj polaznika biće dogovoren i način organizacije nastave, o čemu će svi biti blagovremeno obaviješteni.

Opština Herceg Novi izražava veliko zadovoljstvo zbog interesovanja koje su Novljani pokazali za učenje jezika, i kroz nastavak saradnje sa italijanskom ambasadom i Zajednicom Italijana u Crnoj Gori trudiće se da bude što više akcija koje će, kao i ova, izazvati pozitivnu pažnju i volju za učešće Novljana.

Kurs će trajati ukupno 50 sati i svi polaznici će po završetku dobiti diplomu kojom se potvrđuje usvojeni nivo poznavanja italijanskog jezika.

Zajednica Italijana već duži niz godina uspješno organizuje besplatne kurseve italijanskog jezika širom Crne Gore, a ovo je prvi put da takvu vrstu privilegije imaju i građani Herceg Novog.

Najčitanije