12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Sat za planet Zemlju (Earth Hour)

Sat za planet Zemlju
Sat za planet Zemlju

Akcija Sat za planet Zemlju (Earth Hour) organizuje se i ove godine širom svijeta. U subotu 19. marta 2016. godine sa početkom u 20.30 sati, građani/ke naše planete koji žele da doprinesu zaštiti životne sredine, ugasiće svjetla na 60 minuta.

Boka News takođe podržava ovu akciju. Pozivamo i sve građane/ke, institucije, preduzeća i sve zainteresovane, da se pridruže inicijativi i na taj način doprinesu očuvanju naše planete.

Pridružimo se globalnoj akciji, ugasimo svijetlo na 60 minuta u subotu 19. marta 2016.

Pogledajte zvanični spot “Sat za planet Zemlju” 2016!

Akcija Sat za planet Zemlju (Earth Hour) nastala je 2007. godine u australskom Sidneju kada je 2,2 milijona ljudi i više od 2000 poslovnih subjekata ugasilo svjetla u svojim domovima ikompanijama kako bi dali svoj glas protiv klimatskih promjena. Samo godinu dana kasnije akcija je postala globalni pokret s više od 50 milijona u 35 zemalja svijeta koji su se pridružili Satu za planet Zemlju. Svjetske znamenitosti poput sydneyskog Harbour Bridgea, CN tornja u Torontu, mosta Golden Gate u San Franciscu ili rimskog Koloseuma bile su u mraku, kao simboli nade za uzrok koji je hitniji iz sata u sat.

Sat za planet Zemlju 2016. održat će se 19. marta u 20:30 sati – rezervišite taj datum i pratite kakvi su planovi na earthhour.org  kako biste se pravovremeno uključili!

Najčitanije