20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

„Palma“ i „Palmon Bay“ rasprodati za ljeto

Sa pressa
Sa pressa

HTP „Primorje“ iz Tivta očekuje vrlo uspješnu glavnu ljetnju turističku sezonu koju će ta firma dočekati sa dva svoja potpuno rekonstruisana i obnovljena hotela – „Palma“ u Tivtu i „Palmon Bay“ u Igalu. Oba hotela već su u najvećoj mjeri raporodata za naredno ljeto i to prvenstveno na zapadnoevropskom tržištu – Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Francuskoj, uz tradicionalno tržište Rusije i novo tržište Izraela – čulo se danas na konferenciji za novinare menaždmenta „Primorja“ u Tivtu.

„Očekujemo da sve radove na rekonstrukciji hotela „Palma“ koji će biti podignut na nivo 4 zvjezdice, završimo do sredine maja, a hotel će prve goste primiti 20.maja. Nakon rekonstrukcije vrijedne preko 2 miliona eura, hotel će imati 116 soba sa 270 kreveta, konferencijsku salu, mini spa-centar i teretanu, a u njemu će raditi 100 zaposlenih, 40-tak više nego do sada.“- kazao je predsjednik uprave „Primorja“ Božidar Draganić dodajući da će nakon toga, standardna soba u „Palmi“ koštati 105 eura dnevno.

Kompjuterska animacija spa centra u hotelu Palma
Kompjuterska animacija spa centra u hotelu Palma

On i savjetnik u upravi „Primorja“ Denis Mandić kazali su da očekuju i odgovor od Opštine Tivat na predlog da „Primorje“ o svom trošku rekonstruiše parking prostor u blizini „Palme“ i ovdje postavi montažnu parking garažu od koje bi jedan nivo ostao za potrebe hotela, a drugi bi Opština dobila kao javni parking.

Na bloku „E“ hotela „Palmon Bay“ u Igalu gradi se 40 novih apartmana koji će takođe biti završeni sredinom maja, nakon čega će taj objekat kategorije 4 zvjezdice, raspolagati sa preko 400 kreveta.

Mandić i Draganić
D.Mandić i B.Draganić – press

„U Igalu radimo i na uređenju obale i plaže ispred hotela. Gradi se novi grijani otvoreni bazen sa morskom vodom dimenzija 25×12 metara, manja konoba i moderan plažni klub, a ukupno ulaganje uključujući i gradnju novih apartmana je preko 1,5 miliona eura.“- istakao je Draganić.

On je kazao da će popularno kupalište „Plavi horizont“ u uvali Pržna i ove godine raditi pod upravom „Primorja“ sa nepromijenjenom cjenovnom politikom u odnosu na lani, ali donekle unapređenom ponudom. Što se hotela „Planinka“ na Žabljaku tiče, „Primorje“ je u pregovorima sa nadležnim državnim organima.

Hotel Palma finalni izgled
Hotel Palma finalni izgled

„Poslali smo im jedan predlog aneksa ugovora o kupovini i ulaganju u taj hotel, i očekujemo njihov odgovor. Tim aranžanom bi jasno precizirali obaveze obje strane, ne samo kada je rekonstrukcija hotela u pitanju, već i izgradnja skijaških staza na Žabljaku.“- objasnio je Draganić dodajući da će se 2017. više raditi na valorizaciji prostora nekadašnjeg hotela „Tivat“ gdje „Primorje“ osim zgrade hotela ima i oko 9 hiljada kvadrata zemljišta.

Mandić i Draganić
D.Mandić i B.Draganić – press

„Plan je da se tak kompleks privrede namjeni u skladu sa DUP-om Seljanovo koji pretpostavlja izgradnju modernog siti-kvarta sa hotelskim sadržajim, stambenim dijelom i komercijalnim sadržajima.“- kazao je Draganić dodajući da po informacijama „Primorja“ koje je lokalni partner katarskom investicionom fondu Qatari Diar kome je prodalo kompleks Plavi horizont u Krtlima i imovinu u Bonićima kod Tivta, Katarci nemaju namjeru da odustanu od svojih projekata na te dvije lokacije.

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije