23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

56. Svjetsko prvenstvo u ribolovu iz broda, Hrvatskoj i Galziniju zlato, Crna Gora šesta

Sportski ribolov na moru – Svjetsko prvenstvo – foto FB HSSR

Nakon dodijele priznanja najboljima ceremonija svečanog zatvaranja 56. Svjetsko prvenstvo u ribolovu iz broda za seniore biće održana večeras će u Iberostar hotelu Park u Bijeloj.

Nakon tri dana lova po izuzetno jakoj buri titula svjetskog ekipnog prvaka za 2021. godinu pripala je reprezentaciji Hrvatske sa 5 plasmanskih bodova.

Drugo mjesto osvojila je Francuska sa 7, a treće Italija sa 12 plasmanskih bodova.

Reprezentacija Crne Gore za koju su nastupali Dejan Sijerković i Zdravko Damjanović iz „KSR „Ribar“, Marko Radosavljević iz KSR „Igalo“, Radovan Popović iz „KSR „Sipa“ i Ivan Dejanović i Aleksandar Pejović iz KSR „Delfin“ takmičenje je završila na 6 mjestu sa 19 plasmanskih bodova, što je za jedno mjesto bolji plasman nego na predhodnom svjetskom prvenstvu.

Svjetski prvak u pojedinačnoj konkurenciji je Ivan Galzina iz Hrtvatske sa 11 plasmanskih bodova, srebru medalju osvojio je Antonio Giacomini iz Italije sa 24, a bronzanu Sylvain Ferachaglou iz Francuske sa 29 plasmanskih bodova.

Najbolji crnogorski takmičar bio je Zdravko Damjanović koji je u konkurenciji 63 takmičara iz 12 zemalja osvojio deveto mjesto sa 46 plasmanskoh bodova.

Po ocjeni delegata FIPS-M, gdin. Carlosa Vinagre i svih učesnika organizacija Šampionata je bila na najvišem nivou.

Već u maju iduće godine Savez Crne Gore će biti orgnizator još jednog velikog takmičenja najboljih sportskih ribolovaca -14. Svjetskog klupskog prvenstva u ribolovu iz broda.

Najčitanije