17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Mali admiral Bokeljske mornarice Tomislav Radović iz Kotora

Tomislav Radovic

U duhu tradicije da se na Karike, 13. januara (dan kada su stigle moći Svetog Tripuna u Kotor 809. godine), svake godine bira novi Mali admiral Bokeljske mornarice Kotor, u konkurenciji tri kandidata za Malog admirala izabran je Tomislav Radović, iz Kotora.

Tomislav je učenik 5. razreda OŠ „Njegoš“ i 7. razreda niže Muzičke škole „Vida Matjan“, odsjek za klavir, pohađa Hrvatsku nastavu u Boki, ide na časove usavršavanja engleskog jezika i pohađa vjeronauk.

Na sportskom planu Tomislav je član VPK „Primorac“ iz Kotora, gdje trenira plivanje. Kako sam ističe, ponosan je brat mlađe sestre Teodore.

Tomislav potiče iz porodice koja aktivno participira u Bokeljskoj mornarici i baštini njenu slavnu tradiciju. Njegov otac Boris, po zanimanju pomorac, je aktivni član Mornarice punih trideset godina, sa činom vodnika od 2016. godine, i po njegovima riječima, čini „jednu od karika najljepšeg kola na svijetu“.

Mali admiral će po tradiciji izgovarati Lode – pohvale sv. Tripunu, 27. januara. To su jedine pohvale svecu koje su do danas sačuvane na istočnoj obali Jadrana.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije