16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat nastavila ulaganja u školske objekte i gradske sadržaje za sport i rekreaciju

Škola

Pred početak školske godine, Opština Tivat iako to nije njenja, već obaveza Ministarstva prosvjete koje godinama izbjegava da bilo što opipiljivije investora u školske objekte u Tivtu, uložila je značajna sredstav u sređivanje stanja u dijelu školskih objekata na podrulčju najmanje bokeljse opštine, kao i njihovih pratećih sadržaja.

Tako su Opština i njena preduzeća obnovili fasadu zapuštenog objekta područne jedinice Osnovne škole „Drago Milović“ u naselju Gradiošnica, ofarbana je ograda oko škole i postavljena nova zaštitna žilna mreža oko otvorenog školskog terena na kojem je montiran i novi koš, a u potpunosti je sređen i očišćen zapušteni prostor oko školske zgrade. Lokalna uprava kandidovala je kod mogućih donatora i projekt zamjenje dotrajale stolarije na ovom školskom objektu, novom eloksiraniom bravarijom.

Preko projekta kojeg je lani kandidovala kod Uprave za mlade i sport za kojeg je uz tražena sredstva, dobila i posebnu nagradu, lokalna uprava Tivta završila je postavljenje nove podloge na terenu za male sportove u dvorištu centralnog objekta OŠ „Drago Milović“ i ocrtala taj novi teren za rukomet i mali fudbal. Na terenu će uskoro biti postavljena nova okolna zaštitna, kao i mreže na obnovljenim golovima. Na obližnjem otvorenom koparkaškom terenu Srednje škole „Mladost“ u saradnji sa KK „Pro basket“ postavljena su dva nova koša.

Igralište

Iz Opštine Tivat su saopštili da još čekaju odgovore nadležnih u državnoj upravi na projekte kojima je tivatska loklana uprava prošle godine konkurisala na drugi po redu konkurs Uprave za sport i mlade, a riječ je o projektu zamjenje dotrajalog parketa u fiskulturnoj sali OŠ „Drago Milović“, odnosno opravci krova Sportske dovorane „Župa“. S pobzirom da sve više djece u Tivtu koristio objekat Sporske dvorane, predat je i poseban novi projekat za unapređenje stanja tog objekta za koji je za finansijka sredstva, Opština Tivat konkurisala kod ambasade Japana.

Igralište

Iz lokalne uprave najavili su da će u cilju animiranja mladih da se bave sportom i praktikuju zadrave stilove života, Opština uskoro obnoviti još najmanje dva otvorena sportska terena za košarku u centru grada, odnosno na Seljanovu. U ovom naselju prije par dana na korištenje građanima predat je obnovljeni i prošireni objekat dječijeg igrališta ukupne površine 600 kvadrata, a u čiju je rekonstrukciju i nabavku novih igračaka, opreme i sprava za vježbanje odrasslih na otvorenom, Oština Tivat uložila oko 55 hiljada eura. Obnovljeno je i dječije igralište u malom Gradskom parku na Trgu Dara Petkovića gdje je zamijenjen dio igračaka i mobilijara.

Izvor:S.L.

Najčitanije