13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Zdrava poslastica: Parfe od crne čokolade i trešanja

Zdrava poslastica: Parfe od crne čokolade i trešanja
Trešnja

Sa proljećem na pijacama su stigle i trešnje. Ovo crveno voće je bogato vitaminima i mineralima, te višestruko doprinosi zdravlju i ljepoti.

Trešnje su odličan izvor vitamina A, B1, B2, B3, B6, C i K, kao i minerala: kalijuma, kalcijuma, magnezijuma, fosfora, cinka, mangana i bakra.

Osim toga, trešnje sadrže i hranljiva vlakna, organske kiseline, proteine, celulozu i pektin, a istovremeno fantastičan su antioksidant, te kao takve pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i podmlađuju ceo organizam!

Pomažu u suzbijanju simptoma astme i alergija, naučno je potvrđeno da ublažavaju upale mišića, a kako potstiču proizvodnju kolagena, vrlo su bitne za lijep i mladalački izgled kože, a i zdravlje kostiju.

Ove godine cijena trešanja je izuzetno visoka i nikako da papadne, ali kupci ipak nekako  uspiju izvaditi i posljednji euro za voće kojemu ne možemo odoljeti…

Zdrava poslastica: Parfe od crne čokolade i trešanja, biće vam potrebno:

  • 1/2 avokada
  • 1 mala banana
  • 1 do 2 štangle crne čokolade sa visokim procentom kakaa
  • 2 kašičice čia semenki
  • Oko 20 do 30 ml bademovog mleka
  • Malo cimeta
  • Malo soli
  • Šaka trešanja

 

Priprema:

Čokoladu otopite sa malo bademovog mleka, te zatim sve sastojke, osim trešanja, stavite u blender i mutite dok ne dobijete kremastu, mus teksturu. Tako umućen mus, sipajte u željenu čašu ili činijicu i ostavite pola sata u frižideru.

Pre jela, vašem čokoladnom musu, dodajte trešnje.

Najčitanije