10 C
Kotor

Slušaj online radio

Bellezza na “Festivalu klapske pisme” – Posušje

Klapa Bellezza

Klapa Bellezza, jedini predstavnik Tivta i Crne Gore, nastupiće u nedjelju 05.avgusta u kategoriji ženske klape, na “Festivalu klapske pisme” – Posušje.

U sve tri kategorije (ženske, muške, mješovite) klape se takmiče za prvu nagradu“Posuški stećak“, a biće nagrađene i najbolje klape prema izboru publike priznanjem „Bura“.

Tridnevni “Festival klapske pisme” – Posušje od 3. do 5. avgusta, a okupio je najbolje klape iz regiona – Basca-BaškaVoda, Signum-Čapljina, Kampaneli-DonjaKaštela, Falkuša-Zagreb, Porat-Korčula, Grga-Posušje, Bošket,-Zagreb, Stentoria-Daruvar, Skontradura-Dubrovnik, Uzorita-Sukošan, Zvizdan-Posušje, Oršulice-Vodice, Kolura-Split, Teranke-Pula, saopštili su klape Bellezza.

Klapa postoji od 2012.godine, a na svom repertoaru njeguje vokalnu i vokalno instrumentalnu muziku, sa akcentom na bokeljsku i crnogorsku pjesmu. Tokom šest godina, koliko klapa djeluje, ređali su se nastupi u zemlji i regionu (Zagreb, Skoplje, Tivat, Kotor, Herceg Novi, Rijeka, Trebižat, Posušje..)

2014.na Festivalu klapa u Perastu osvojaju nagradu “Deštregovi”, za najbolju debitantsku klapu. 2015.god.na otvaranju festivala Kotor Art klapa je nastupila zajedno sa simfonijskim orkestrom Crne Gore. Klapu vodi prof. Mirela Mudreša.

Nastup klape Bellezza na festivalu pomogli su Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat, na čelu sa sekretarkom Dubravkom Nikčević, kao i Vojo Milović, direktor hotela “Helada”.

Najčitanije