8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Air Serbia nakon tri decenije ponovo leti za Čikago

Piloti – Cockpit – photo Alexey Y. Petrov / shutterstock.com

Avio-kompanija Air Serbia najavila je da će od srijede, 17. maja uspostaviti direktne letove između Beograda i Čikaga kojih nije bilo više od 30 godina.

Nova linija nastavak je širenja poslovanja u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), a letovi od Beograda do Čikaga će se do 11. juna obavljati dva puta nedjeljno – srijedom i subotom, dok će se od 12. juna letovi obavljati tri puta nedjeljno – ponedjeljkom, srijedom i subotom.

Letovi od Beograda do čikaškog Međunarodnog aerodroma O’Hare trajaće oko 11 sati i obavljaće se avionima Airbus A330 iz dugolinijske flote kompanije Air Serbia.

U nacionalnoj avio-kompaniji smatraju da će nova linija značiti i bolje povezivanje regiona sa Čikagom, trećim najvećim gradom u SAD, iza Njujorka i Los Anđelesa, gdje živi veliki broj ljudi porijeklom s ovih prostora.

Naveli su da će preko Beograda omogućiti dobre veze između Čikaga i drugih gradova u svojoj mreži, kao što su Atina, Beč, Berlin, Bolonja, Bukurešt, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Ljubljana, Prag, Pula, Podgorica, Rim, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Tivat, Venecija, Zagreb.

Zahvaljujući međulinijskoj saradnji s kompanijama JetBlue i American Airlines, Air Serbia će moći da ponudi bolju povezanost i putnicima koji iz Čikaga i Njujorka nastavljaju putovanja ka drugim tačkama Sjeverne Amerike, piše u zvaničnom saopštenju.

Najčitanije