20 C
Kotor

Slušaj online radio

“Ajkule” protiv Japana za osminu finala

Vaterpolo Crna Gora foto VSCG

Poslije teškog poraza od Srbije (14:6) u drugom kolu grupe C, crnogorski vaterpolisti u petak od sedam sati po našem vremenu igraju presudan meč za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva.

,,Ajkule“ moraju da pobijede, dok bi ih poraz od autsajdera ostavio bez nokaut runde, samim tim i bez plasmana na Olimpijske igre.

Važno je i s koje pozicije će Crna Gora eventualno otići u osminu finala – ako pobijedi Japan, a SAD budu bolje od Srbije (15.30 sati), kao trećeplasirana bi izvjesno išla na Italiju.

Ukoliko Srbi pobijede ,,setebelo“, a ,,ajkule“ potope Japance, tim Vladimira Gojkovića igraće vjerovatno s Rumunijom.

Tako stoje stvari na tabeli, ali najbitnije je da se crnogorski vaterpolisti oporave od debakla u komšijskom okršaju.

– Protiv Srbije smo imali veliki broj šansi do treće čevrtine, kod rezultata 6:4 i 7:4 za Srbiju. Nijesmo bili skoncentrisani, nijesmo izdržali duele jedan na jedan, a oni su koristili svoje šanse, mi naše kontranapade i napade s igračem više nijesmo – rekao je selektor Vladimir Gojković.

Crna Gora je protiv Srbije odigrala možda najlošiju utakmicu generacije, prelako je potonula, u svakom segmentu bila je nemoćna.

– Ne može da se opravda ono što sam se desilo posljednjih desetak minuta kada smo dozvolili da izgubimo velikom razlikom. To je ono što nikada ne smije da se desi, mora da se ostane u igri do kraja. To je problem koji se pokazao kao ozbiljan, ali nemamo mnogo vremena, čeka nas važan meč – istakao je Gojković.

Najčitanije