12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Američki Vogue nahvalio Crnu Goru – “Ujutro se možete kupati, a za nekoliko sati skijati”

Boka Kotorska foto Boka News

“Zašto je Crna Gora nadolazeća wellness destinacija za koju treba znati”, piše američki Vogue. Autor Liam Hess hvali crnogorske ljepote te čitaocima opisuje “krajolike koji oduzimaju dah” i naglasak stavlja na sve veću wellness ponudu te zemlje.

“Teško je ne zapitati se: zašto Crna Gora nije jedna od mediteranskih destinacija za koje se kaže da ih se mora posjetiti? Zahvaljujući pojavi novih luksuznih odmarališta, Crna Gora bi mogla postati upravo takva destinacija”, smatra on.

Hess je svoj boravak u Crnoj Gori proveo u jednom luksuznom wellness ljetovalištu u blizini Herceg Novog. Tamo ga je oduševila ponuda wellness usluga, hrana, ali i gostoprimstvo te profesionalnost osoblja, piše. Probao je i domaću rakiju, učio o povijesti zemlje, a posebno ga je oduševila raznolikost gastronomske ponude.

“Ujutro se možete kupati, a za nekoliko sati skijati”

“Ono što Crnu Goru čini tako jedinstvenom je blizina svih vrsta sadržaja. Anegdota koju ponavlja lokalno stanovništvo je da se ujutro možete kupati na plaži, a za nekoliko sati skijati niz planinu. Ova država nedostatak veličine nadoknađuje raznolikošću, posebno kada je riječ o aktivnostima na otvorenom. Jedrenje, ronjenje, planinarenje, skijanje, penjanje, rafting – ovdje je moguća gotovo svaka avanturistička aktivnost koje se možete sjetiti”, piše.

Žabljak – Durmitor

 

“Za one koji traže autentičnost i aktivni odmor, uz malo uživanja, naravno, lako je zaključiti da Crna Gora može biti jedan od onih kutaka svijeta koji vas iznova i iznova privlači”, zaključio je.

Najčitanije