7 C
Kotor

Slušaj online radio

Artists in Casa po drugi put u Casa del Mare ambijentu

Artists in Casa po drugi put u Casa del Mare ambijentu

Drugo izdanje Artists in Casa projekta potvruđuje društveno odgovorni imperativ koji Casa del Mare grupacija ostvaruje promocijom umjetnosti crnogorskih stvaralaca.

I ove godine je Casa del Mare, grupacija malih luksuznih hotela u Bokokotroskom zalivu, drugi put po redu organizovala svoj društveno odgovorni projekat “Artists in Casa” koji podrazumijeva boravak afirmisanih crnogorskih umjetnika u nekom od Casa del Mare hotela, te gdje – inspirisani Bokom – imaju priliku da stvaraju nova djela, kao i da njih i postojeća prikažu širokoj Casa del Mare zajednici tokom cijelog ljeta. Nakon završetka učešća umjetnika u ovom programu, njihova djela ostaju izložena za zainteresovane kupce – goste Casa del Mare hotela.

Artists in Casa po drugi put u Casa del Mare ambijentu

Artists in Casa projekat je ove godine doživio svoje drugo izdanje, a učesnici ovogodišnjeg programa bili su crnogorski umjetnici Jelena Pavićević i Nikola Radonjić. Boravkom u ambijentu Casa del Mare, ovi internacionalno priznati i nagrađivani umjetnici su u okviru projekta imali priliku da stvaraju nova umjetnička djela u inspirativnom okruženju pored mora, te obogate svoj portfolio novim radovima. Podsjetimo, prošlogodišnji česnici projekta su bili slikarke Tijana Gordić i Dijana Lazović, kao i vajari Adin Rastoder i Marko Petrović Njegoš.

Artists in Casa po drugi put u Casa del Mare ambijentu

Ovaj projekat krunisan je izložbom na kojoj su predstavljeni umjetnici i djela koja su stvarali u toku boravka u Casa del Mare hotelima, ali i njihovi drugi radovi. Veče provedeno sa umjetnicima, okupilo je veliki broj prijatelja i partnera brenda, kao i gostiju hotela i restorana koji su svojim prisustvom dali skromni doprinos afirmaciji umjetnosti i kulture naše zemlje.

Artists in Casa po drugi put u Casa del Mare ambijentu

Projektom “Artists in Casa”, Casa del Mare grupacija ima ambiciju da ova aktivnost opstane dio tradicije brenda i u narednim godinama. U tom smislu, ova hotelska grupacija ohrabruje kako mlade i perspektivne, tako i već afirmisane umjetnike da se www.casadelmare.me prijave i budu dio ove incijative. Više informacija o programu svi zainteresovani mogu dobiti slanjem upita na info@casadelmare.me, ili prateći zvaničnu Casa del Mare website stranicu: www.casadelmare.me

Najčitanije