32.1 C
Kotor

Slušaj online radio

“Aviva” uplovila u Boku – ova superjahta je među 25 najskupljih na svetu

Aviva – Photographer: Ali Riza Akkir/Anadolu Agency/Getty Images – arhiva 

Jahta “Aviva” superjahta Džoa Luisa, britanskog milijardera i vlasnika fudbalskog kluba “Totenhem”, ponovo je u pokretu nakon što je veći deo prošle godine provela u luci na Mediteranu, prije nekoliko dana uplovila je u Boku Kotorsku.

Jahta je dugačka 95 metara i procjenjuje se da vrijedi 250 miliona dolara dok se bogatstvo njenog vlasnika procjenjuje na 7.3 milijarde dolara, navodi Blumberg.

Jahta, koja ima osam apartmana za goste, heliodrom, teren za padel tenis, spa centar i kino, porinuta je 2017. godine. Ubrzo nakon toga svrstana je među 25 najvrednijih superjahti na svijetu, pored onih koje su u vlasništvu bliskoistočnih kraljevskih porodica.

Na jahti se takođe nalaze umjetnička djela iz Luisove privatne kolekcije, koja je procijenjena na više od milijardu dolara i uključuje djela Pikasa, Frojda, Klimta i Dega, prenosi Avaz.

Osamdesetsedmogodišnji milijarder se predao policiji početkom prošle godine zbog optužbu da je odavao poslovne tajne prijateljima, romantičnim partnerima i saradnicima.

U januaru ove godine on je pred sudom priznao krivicu i rekao da je svjesno odavao poslovne tajne što je rezultiralo milionskom zaradom onih kojima je tajne odao. Kaznu zatvora je uspješno izbjegao kada je sud donio odluku da treba da plati 5 miliona dolara i odsluži uslovnu kaznu od 3 godine.

Najčitanije