18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Bajaga & Instruktori nakon 33 godine nastupit će u Šibeniku

Šibenik

Jedan od najdugovječnijih, najkvalitetnijih i najpoznatijih rock sastava s područja bivše države Bajaga & Instruktori nastupit će 7. jula na najljepšoj pozornici na Jadranu – šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila, najavili su organizatori koncerta iz šibenskog PARK kolektiva.

Bajaga & Instruktori u Šibeniku su nastupali samo jednom, 1989. godine na humanitarnom koncertu kojim su se skupljala sredstva za novi odašiljač Radio Šibenika. Od tada, šibenska publika nije imala priliku slušati jednog od najtraženijih regionalnih izvođača današnjice.

Bajaga & Instruktori osnovani su 1984. godine, a u karijeri dugoj preko 35 godina postali su sinonim za kvalitetnu, beskompromisnu autorsku rock glazbu. Desetljećima bend nastupa po čitavoj regiji, na najatraktivnijim pozornicama velikih gradova, i redovito puni sve prostore.

Ogromna baza fanova prati bend po turnejama, a Hrvatska publika ih posebno obožava. Iako dolaze iz Srbije i bili su stvaralački aktivni i za vrijeme rata između Hrvatske i Srbije, Bajaga i njegov bend nikada se nisu kompromitirali već su, dapače, svojim radom i djelovanjem kritizirali tadašnju srbijansku vlast i odašiljali miroljubive poruke na javnim nastupima, stoji u priopćenju organizatora.

Izvor:Hina
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije