19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Beograd: Policija uz primjenu sile rastjerala demonstrante

Beograd demostracije – foto AA

Policija je oko dva sata posle ponoći rastjerala demonstrante koji su protestovali u Beogradu zbog ponovnog uvođenja policijskog časa, a pripadnici policije su primenjivali i silu, javlja Anadolu Agency (AA).

Više hiljada građana je večeras protestovalo ispred Skupštine Srbije, a nakon višečasovnog protesta, policija je rasterala okupljene suzavcima, ali i moglo se videti kako masovno tuku okupljene pendrecima.

Na terenu je bila Specijalna antiteroristička jedinica.

Više demonstranata, ali i policajaca je povređeno tokom nereda u centru glavnog grada, a bilo je i privođenja demonstranata, ali i sveštenika.

U toku večeri, zapaljeni su i kontejneri, policijska vozila, demonstranti su upali u Skupštinu na kratko, a pripadnike policije su gađali kamenicama, flašama i jajima.

Saobraćaj u okolnim ulicama je bio zaustavljen.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je večeras najavio da će od petka od 18 časova do ponedeljka u pet časova ujutru biti uveden policijski čas, odnosno zabrana kretanja, a zbog loše epidemiološke situacije izazvane koronavirusom.

Tokom protesta u Beogradu povređena su 43 policajca, a 23 osobe su uhapšene zbog izazivanja nereda, izjavio je danas direktor policije Vladimir Rebić.

Rebić je kazao da je policija oko 23 sata upotrebila hemijska sredstva te da je tokom sinoćnjeg protesta zapaljeno pet policijskih vozila, a povređena su i tri konja.

On je za Radio-televiziju Srbije ocenio da je policija “krajnje uzdržano reagovala”.

Najčitanije