21 C
Kotor

Slušaj online radio

„Boka News za čitaoce, čitaoci za Boka News“

Boka News – logo Googl Play

Portal Boka News započinje sa realizacijom projekta „Boka News za čitaoce, čitaoci za Boka News“ koja se planira do kraja avgusta 2021. godine i dio je programa „Media for All“.

Novinari portala Boka News će, u neposrednoj saradnji sa građanima, kreirati sadržaje i zajedno sa čitaocima praviti selekciju tema od značaja za stanovništvo Boke Kotorske (Kotor, Tivat, Herceg Novi).

Kroz angažovano građansko izvještavanje (ECR), čitaoci će biti u prilici da sami iniciraju teme i ideje od značaja za njih i za zajednicu u cjelini, kako bi u saradnji sa novinarima portala Boka News došli do konkretnih rezultata u otkrivanju i rješavanju problema.

Građani će imati mogućnost da popune onlajn ankete koje će biti postavljene na našem portalu preko banera, da šalju foto i video materijale i svojim angažovanim učešćem doprinesu da zajedno dođemo do odgovora na pitanja od opšteg značaja.

Program „Media for All“ realizuje se uz finansijsku podršku Vlade Velike Britanije, a sprovodi ga Britanski savjet zajedno sa partnerskim organizacijama BIRN, INTRAC i Thomson fondacijom. Njihov cilj je da se mediji Zapadnog Balkana, putem obuka, stručne mentorske i finansijske podrške bolje povežu sa građanima i pruže im širi spektar medijskih sadržaja.

Najčitanije