28 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeljska udruga muzičara A Capella najavljuje koncert klape Cambi

Cambi u Kotoru – foto arhiv Mediabiro

Bokeljska Udruga muzičara A capella Tivat nastavlja sa svojim nastojanjem da promoviše klapsku pjesmu i čuva od zaborava tradiciju višeglasnog a cappella načina pjevanja.

Kao treći po redu veliki projekat ove mlade Udruge, sačinjene od nekolicine entuzijasta i zaljubljenika u ovaj muzički izričaj, a u okviru Festivala mediteranskog teatra Prgatorije 2024, u saradnji sa Centrom za kulturu Tivat, organizuju koncert klape Cambi -Kaštel Kambelovac, Hrvatska u subotu, 6.jula u 22 sata na Ljetnjoj pozornici.

Bokeljska Udruga Muzičara A CAPELLA“ Tivat je  nastala kao  plod  želje nekolicine zaljubljenika u izvorni bokeljski i dalmatinski  melos.  Idejna težnja Udruge jeste oživljavanje i animiranje zaboravljene tradicije iskazane klapskim napjevima Boke i Dalmacije.

Klapa Cambi, Kaštel Kambelovac je osnovana davne 1986. godine, široj publici postaje poznata 1991. osvajanjem štita Omiškog Festivala, kao jedne od naprestižnijih nagrada u klapskom svijetu, a do danas slove za petostruke Omiške pobjednike . Od tada, mogu se pohvaliti sa preko 10 Porina, bezbroj pobjeda na festivalima regionu i šire,15 nosača zvuka.

Njihov repertoar čini sklad tradicionalnog i savremenog,pjevajući dalmatinske izvorne, ali i zabavne pjesme te obrade kompozicija brojnih poznatih autora.

Najčitanije