20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

“Bokeljski piloti – Tivatski bastion vazduhoplovstva”

Bokeljski piloti
Bokeljski piloti

Promocija knjige “Bokeljski piloti – Tivatski bastion vazduhoplovstva”,  autora mr Vukosava-Vula Balevića, u izdanju NVO “Matica Boke”, biće promovisana u srijedu 30.novembra u 20 sati, u velikoj dvorani Centra za kulturu u Tivtu.

Izdavanje ovog kapitalnog djela o bogatoj vauduhoplovnoj prošlosti Tivta – mjesta iz kojeg su marta i aprila 1913., poletjeli prvi avioni na teritoriji današnje Crne Gore, podržala je kompanija “Adriatic Marinas-Porto Montenegro”.

Na 280 strana, prvi put na jednom mjestu, knjiga “Bokeljski piloti – Tivat bastion vazduhoplovstva”,  donosi zaboravljene portrete starih i aktuelnih bokeljskih vazduhoplovaca, jedinstvene priče o hidroplanskoj bazi u Kumboru, istorijatu tivatskog aerodroma, tivatskog Aero kluba Boka i legendarnim padobranskim kupovima u Tivtu.

Prvi avion koji je letio-iznad CG hidroplan-donnet-leveque-no-10 u Tivtu
Prvi avion koji je letio-iznad CG hidroplan-donnet-leveque-no-10 u Tivtu

O knjizi će govoriti urednik izdanja, predsjednik UO “Matice Boke”, Željko Komnenović, recenzent  dr Bogdan Sekulić, tivatski avijatičar i fotograf Anton-Gula Marković i autor.

U saradnji sa Foto kino klubom “Mladost”, na promociji će biti prikazan i desetominutni dokumentarni film o drugom Jadranskom padobranskom Kupu 1959. godine u Tivtu.

Izvor:S. L.

Najčitanije