32.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški forum: Za Herceg Novi bez političkih privilegija

BOKESKI FORUM

Međuvjerska i međunacionalna tolerancija, život a ne suživot, poštovanje i razumijevanje i Herceg Novi kao grad čiji su skalini bili mili svima, uvijek je bilo nešto što se nije moralo nametati već nešto što se podrazumijevalo, kaže se u saopštenju Bokeškog foruma koje potpisuje Martin Bilafer.

“Na žalost, loša vremena koja su nas dotakla još nisu samo stvar prošlosti pa se primjeri tolerancije i ruke koje se pružaju svakom posebno ističu, umjesto da bude stvar koja se podrazumjeva. Bokeški Forum nudi upravo to, Herceg Novi grad jednakih, grad u kojem će svako biti dobrodošao ko poštuje naše bokeške tradiciju i običaje.

Svjedoci smo da su građani Herceg Novog do sada mnogo puta izmanipulisani, i da su nepotizam, korupcija, raznorazne nezaslužene političke privilegije, odnosno borba protiv njih ostali samo mrtvo slovo na papiru. A da je stvarnost drugačija.

Imamo privilegovane vlasnike turističkih kapaciteta, čiji gosti mogu da borave na plažama i one koji to ne mogu. Tu si i privilegovcani vlasnici firmi koje po pravilu doibijaju tendere, privilegovani vlasnici ugostiteljskih objekata, kao i oni koji zahvaljujući partijskim knjižicama odgovarajućeg kolorita često i mimo zakonske procedure dobijaju mjesto u lokalnimslužbama.

Bokeški forum borio se i boriće se uvijek i svuda za otvoreni Herceg Novi, grad jednakih šansi, grad u kojem će poštovanje reda i zakona biti pravilo, a ne izuzetak.

Toliko dugujemo našim precima koji su nam ostavili ove Bogom dane seke i mandraće i možda još više našim potomcima, kojima mi sutra treba da ih predamo” – poručuje Martin Bilafer član GO Bokeškog foruma.

Najčitanije