7 C
Kotor

Slušaj online radio

Bolji ambijent za mlade preduzetnike u Kotoru

Bolji ambijent za mlade preduzetnike u Kotoru

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić potpisao je danas Memorandum o saradnji sa Unijom mladih preduzetnika Crne Gore i Kulturnim centrom “Nikola Đurković” iz Kotora, s ciljem zajedničkog doprinosa na poboljšanju preduzetničkog ambijenta za mlade na lokalnom nivou.

Memorandum je ispred Unije mladih preduzetnika Crne Gore potpisao predsjednik Uroš Bulatović, a v.d. predsjednica Radmila Radulović u ime Kulturnog centra “Nikola Đurković”.

Kulturni centar “Nikola Đurković” ustupiće prostor za funkcionisanje Preduzetničkog kluba koji je pokrenula Unija mladih preduzetnika Crne Gore, kako bi se periodično održavali sastanci i edukativni program namijenjen mladim preduzetnicima/ama, dok Opština Kotor, shodno dogovorenoj saradnji, ima obavezu da finansijski podrži organizovanje Networking događaja i obezbijedi honorar koordinatoru kluba kojeg odredi Unija, na period od deset mjeseci.

Obuku za koordinatora Preduzetničkog kluba na temu Metode javnog zagovaranja obezbijediće  Unija mladih preduzetnika Crne Gore, a dodijeliće i mentora koji će tokom tri mjeseca pomagati korisnicima kluba da oblikuju inicijative koje će biti upućene Opštini Kotor.

Potpisnici memoranduma izrazili su pozitivna očekivanja, vjerujući kako će dogovorena saradnja značajno doprinijeti poboljšanju preduzetničkog ambijenta za mlade u kotorskoj opštini.

Najčitanije