13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Brguljan: Čast je biti najbolji sportista svoje države

Simonovi’ i Brguljan

Draško Brguljan, u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta, proglašen za najboljeg sportistu Crne Gore u 2020. godini. Kapiten ,,ajkula” je u ovoj godini sa reprezentacijom osvojio bronzanu medalju na šampionatu Evrope.

– Čast mi je što sam izabran za najboljeg sportistu svoje države. Svim sportistima poželio bih što više uspjeha i da ostvare svoje ciljeve. Rukometašicama da se kvalfikuju na Olimpijske igre i nadam se da ćemo mi biti druga nacionalna selekcija koja će igrati u Tokiju. Poželio bih građanima uspješnu 2021. godinu, da se što prije svega oslobode virusa i vrate normalnim životima – kazao je Brguljan.

Najbolji mladi sportisti su zlatni sa Evropskog bokserskog prvenstva za mlade u Budvi, Petar Liješević i Bojana Gojković.

Najbolje nacionalne selekcije su vaterpolo i ženska rukometna reprezentacija.

Sa dodjele priynanja / Sportisti godine

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović kazao je da se Crna Gora, iako je godina prošla sa mnogo manje takmičenja, može pohvaliti ostvarenim rezultatima.

– Vaterpolisti su bili treći u Evropi, podmlađena ekipe je napravila sjajan rezultat što nam daje nadu i vjeru u njihov budući potencijal, a vjerujem da će ga pokazati. Sa Evropskog prvenstva rukometašice nijesu došle sa odličjem, ali su došle svijetlog obraza. To je pokazatelj jedne, takođe, mlade ekipe u rukometu, a uz nekoliko iskusnih, imamo se čemu nadati. Vjerujem da će mlade djevojke pokazati potencijal i biti kvalitetne nasljednice one sjajne generacije i generacija koje su nas godinama unazad odbradovale rezultatima. Sjajni Draško, koji na lijep način privodi kraju sportsku karijeru, u 36. godini, zavrijedio je priznanje. Završio je sve što je trebalo u karijeri, siguran sam da ćemo ići na Igre, a nakon toga volio bih da igra i da uživa u onome što radi najljepše na svijetu – kazao je predsjednik COK-a Simonović.

Izvor:Pobjeda

Najčitanije