25 C
Kotor

Slušaj online radio

Brojni gosti uživali u Fešti od ribe i vina u Krašićima

Fešta od ribe i vina u starim Krašićima i ove godine okupila je brojne turiste ali i mještane koji su uživali u zabavnom programu uz besplatnu ribu i vino.

Fešta je i ove godine organizovana na na glavnom pristaništu i obližnjem šetalištu a za sve prisutne, vrijedne domaćice iz ovog tivatskog naselja, pripremale su preko 300 kilograma ribe. Organizatori su obezbijedili i oko 500 litara crnog i bijelog vina kao i besplatan prevoz brodićima iz Tivta.

Ivona Petrović predsjednica MZ Krašići kazala je da su Krašići tipično primorsko mjesto koje je u priodu 70-tih i 80-tih godina prošlog vijeka imalo ribarske fešte koje su bile uobičajena aktivnost.

„Mještani bi se tada okupili, izvukli malo ribe u mreži i uz muziku i vino dešavala su se druženja, odnosno fešte. 90-tih godina ta praksa je prekinuta da bi je grupa entuzijasta iz ove Mjesne zajednice ponovo pokrenula, posle skoro 30 godina, 2019. godine. Uslijedila je opet pauza zbog korone da bi se ponovo fešta desila prošle godine, sada i ove i nadam se da će postati tradicija“, kaže Petrović.

Fešta se i ove godine organizuje zahvaljujući dobroj volji i entuzijazmu prvenstveno mještana ove mjesne zajednice uz podršku Opštine i Turističke organizacije grada.

Fešta od ribe i vina u Krašićima

Direktorica Turističke organizacije Tivat Nina Lakičević zadovoljna je načinom i organizacijom fešte dodavši da su se mještani ove mjesne zajednice zaista potrudili da budu dobri domaćini te da smatra da se niko od gostiju ko se odlučio da bude na fešti od ribe i vina nije pokajao.

„Gosti imaju priliku da degustiraju ribu i vino, ali i da uživaju u lijepim zvucima muzike pored mora. Da su organizatori vodili računa o svemu, govori i činjenica da su organizovali besplatan prevoz brodićima iz Tivta obzirom da Krašići imaju problem sa parking prostorom. Zadovoljna sam što vidim da su ljudi u velikom broju došli na ovu manifestaciju“, rekla je Lakičević.

Ona je kazala da je Turistička organizacija ove godine bila sponzor i podrška za tri ribarske večeri ali da to nije sve kada je riječ o događajima koji se baziraju na degustaciji i gastronomiji.

„U junu smo imali Žućenica fest, imaćemo Lastovsku feštu, od 17.-20. avgusta u marini Porto Montenegra biće upriličen gastro vikend tako da se pokazujemo kao dobri gastronomi i kao neko ko voli da sprema i ugosti“.

Fešta od ribe i vina u Krašićima

Lakičević ističe da su ovoga ljeta u gradu relizovani brojni koncerti i manifestacije a da je za brojne događaje koji nijesu u njihovoj organizaciji, turistička bila podrška.  U narednom periodu, u čast uplovljenja broda Jadran i proslave njegove 90. godišnjice biće upriličeno niz manifestacija.

„19. avgusta će tim povodom u Tivtu biti organizovana svečanost, 20. avgusta imaćemo jedriličarsku regaatu, od 23. – 27. u Tivtu će se održati međunarodni festival dječijeg folklora gdje očekujemo oko 300 mališana iz regiona i vjerujem da brojke ali i gužva koja je vidljiva u gradu, potvrđuju da je sezona u punom jeku“ naglašava Lakičević.

Fešta od ribe i vina u Krašićima potrajala je do kasno u noć a goste su zabavljali Glazbeno  prosvjetno društvo Tivat, klapa Škuribanda i bend Kuba.

Izvor:CG News

Najčitanije