18.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva – Carević, Radović i funkcioneri pušteni iz pritvora

Krsto Radović – BD

Nedavno smijenjeni gradonačelnik Budve Marko Carevića i predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radovića i ostali funkcioneri Opštine Budva pušteni su na slobodu.

Od 23 uhapšenih, zbog sprečavanja policijskih službenika u vršenju službene radnje 22 osobe su puštene da se brane sa slobode.

Carević je kazao da su oslobođeni krivične odgovornosti.

Svi su pušteni, osim njegovog sina koji je, kako je kazao, navodno napao službeno lice.

Carević je kazao da se jutros u Budvi desila opsada i da je prekršen Ustav. Pozvao je okupljene da se ne razilaze i da na taj način brane izbornu volju građana koja je ostvrena na izborima oprije četiri godine.

Kako je kazao, oni su DPS-u i ostalima nudili da se izmjere pred građanima, ali do toga nije došlo.

“Nažalost, naša borba tek predstoji. Izbori su jako brzo. Mi ćemo ih na tim izborima potući i zauvijek ih vratiti tamo gdje im je mjesto. Ovo je naša pobjeda, nemojte da neko misli da smo mi izgubili. Mi smo pobijedili. Uz nas je Bog i mi smo uz njega”, zaključio je Carević.

Onima koji su uz pratnju policije ušli u zGradu Opštine, Radović je poručio da će ih brzo izbaciti odatle.

“Lično vi ste odgovorni za to što smo danas ovako uhapšeni. Svi oni koji su u DPS-u su odgovorni za ovo današnje hapšenje, kršenje Ustava i ovakvo pravno nasilje. Uzurpatore koji su ušli u Opštinu ćemo izabciti. Budite sigurni u to”, zaključio je Radović.

Izvor:rtcg

Najčitanije